Sinoć od 19:00 sati tuzlanska publika, ali i svi gosti su imali priliku pogledati izvanrednu monodramu Mije Begović, specijalne gošće drugog Festivala savremene žene.

U ispunjenom Narodnom pozorištu Tuzla, Mia je govorila o svom životu, dobrim i teškim trenucima, ljudima koji su je izgradili, prijateljima, problemima s kojima se svi suočavamo, uz puno ironije i šale na svoj račun. Niko od prisutnih nije krio svoje oduševljenje čemu svjedoče gromoglasni aplauzi za fenomenalnu hrvatsku glumicu.

“Sve što sam prešutjela” Mia je premijerno izvela 2017. godine povodom trideset godina svog glumačkog radnog staža.

Festival savremene žene u Tuzli je okupio oko 100 govornica iz 17 zemalja svijeta, a održava se od 11. do 14. aprila sa odličnim panel diskusijama, ali i sjajnim kulturno-zabanim programom. Do kasnih večernjih sati kafići širom Tuzle će u čast Festivala savremene žene organizovati posebne popuste te svirke uživo, a koja su to mjesta u pitanju – saznajte klikom na LINK.

 

Velike zahvale sponzorima koji su podržali Festival savremene žene 2019.:

Sparkasse bank, Meggle, EmGallerie, Deon, Centralno grijanje Tuzla, Grawe osiguranje, Menprom, Mastercard, Kabil, Kypers, Telefunken, Profine, Prolab, Mi-Bospo, Orbico Beauty, Podravka, Cine -Star, Violeta, Olimpija, Vegamix, Povratak, Narodno pozorište Tuzla, Centar za kulturu Tuzla, Mona, Kozmetičko frizerski studio Ogledalce, Solana Tuzla.

Komentari

Komentari