Ako žurite i nemate vremena za pažljivo nanošenje svakog grama šminke…

Savjetujemo da prvi minut iskoristite da zavežete kosu u messy pundžu ili začešljate u glatku nisku pundžu.

Nastavljamo s make-upom, za koji imamo oko četiri minute. Za lice ne koristite gusta sredstva – samo laganu bb-kremu, čija je nijansa što sličnija koži (idealno – ako je malo svjetlija). Ako je upotrijebite umjereno, tada možete stvoriti izgled “šminke bez šminke” – kako bi izbjegli prenašminkan izgled.

Zatim – nekoliko poteza kistom s bronzerom preko jagodica i strana nosa, kako bi lice izgledalo više njegovano i oblikovano. Ako niste obožavateljka čak i najlakšeg konturisanja, postoji alternativa – to je highlighter.

View this post on Instagram

Happy Monday

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen) on

Sada oči. Nemate vremena za povlačenje ravne linije tušem za oči, pa zaboravljate tuš i olovku za oči – lagano pređite uz rub gornjeg kapka tankom četkom s smeđim sjenilom, ako želite naglasiti obris oka i povući ravnu liniju, nalik na tuš. Ili se fokusirajte na kapak sa širim kistom. Moguće je proći i jednim potezom preko obrva.

Danas su posebno popularni mat ruževi uz koje se mogu postići lijepo definisane usne. Ali to nije vaša opcija – imate samo minut. Bolje je nanijeti malo mat ruža na središte usana, lagano razmazati prstima prema van. Ova opcija je prikladna čak i ako ste u vožnji – dobićete trendovski izgled “poljubljenih usana”.

Izvor: elle.hr

Komentari

Komentari