Otkrivamo vam nekoliko činjenica o najpopularnijoj frizuri, koja je uvijek u trendu.

Frizura bob, koja je postala popularna u eri zlatnog Holivuda, smatra se najboljom frizurom za kratku kosu već 110 godina.

Ovaj hairstyle pomaže da se stvori “vanvremenski” izgled – nosile su je Alexa Chung, supermodel Irina Shayk, glumica Emma Stone i, naravno, dizajnerica Victoria Beckham.

Vrijedi spomenuti i legendarne filmske glumice, Natalie Portman i Gwyneth Paltrow koje su svojim frizurama svojevremeno inspirisale dugokose žene na dramatične promjene.

Legendarnu frizuru osmislio je davne 1909. poznati frizer Antoine de Paris, čiji su klijenti bili Coco Chanel, Brigitte Bardot, Marlene Dietrich…

Legenda kaže da je Antoine stvorio bob, kada je jedna od njegovih poznatih klijentkinja izgubila šešir i zamolia da hitno napravi frizuru koja imitira šešir. Sutradan je u salonu maestro bio opkoljen najotmjenijim Parižankama, a kasnije je Coco Chanel promovisala ovu frizuru.

Zahvaljujući svojoj svestranosti, bob je pogodan za bilo koju vrstu izgleda. Frizuru je lako prilagoditi okruglim i ovalnim licima, mijenjajući strukturu i oblik frizure.

Stilisti preporučuju izduženi bob vlasnicima naglašene brade, a boemsku varijantu sa valovitim pramenovima – za djevojke izražajnih jagodica, poput Margot Robbie i Alexe Chung.

Za ljubitelje stila 60-ih godina pogodan je geometrijski bob, kakav voli Rihanna.

Ova verzija frizure će najpoželjnije izgledati na svijetloj kosi – vatreno crvenoj, platinastoj i plavičasto crnoj.

Izvor: grazia.rs

Komentari

Komentari