Piše Amra Avdić

Ovu sagovornicu jako dobro poznajem i ne znam da li je to bio duplo teži izazov ili olakšanje ali odgovore koje sam od nje dobila vidim kao lekcije života na jednom mjestu.

Kada pomislim na nju u glavi su mi tri stvari: glasan osmijeh na koji se svi okreću, moja glava koju je zagipsala zarad njene umjetničke instalacije i  pjesma Proud Mary –  Tine Turner koju izvodi uz vjerodostojnu koreografijom za njen “okrugli rođendan”.

Edina Selesković.

Teško da je kao djevojčica mogla uopšte naslutiti kako će životne okolnosti odrediti njen put.

Od tinejdžerke u “nekoj tamo” dalekoj zemlji do  top 1000 žena umjetnica Amerike.  Za sve to potreban  je talenat, trud, petlja, doza ludosti i nepoznavanje riječi – ne mogu.

Bez ikakve patetike ali ona je razlog što sa svojih 24 godine znam jasno vizualizirati svoje ciljeve u životu. Toliko jasno da ih mogu gotovo dotaknuti. Inspirisala je nekoliko velikih odluka u mom životu. “Ludih odluka” koje je podržao mali broj ljudi. Zahvalna sam joj na tome jer bih se vjerovatno čitav život pitala: “Šta bi bilo da je bilo…”.

Nekada mi se čini da ima premalo godina za mudrosti koje izgovori a sve sa nevjerovatnom jednostavnošću.  Znate, bez teških i “velikih” riječi. Takav je, valjda,  i život. Jednostavan ako u nama postoji volja za njim.

I pored svih njenih dosadašnjih postignuća duboko vjerujem da njeno vrijeme tek slijedi.

Da me pitate kako bih opisala Edinu jednostavno bih vam odgovorila – rođena za velike stvari.

…I oprostite, međutim isključiti emocije pri pisanju o njoj moguće je samo onome koje nije upoznao.

 

INTERVJU KOJI BIH ZBOG NJE NAJRADIJE NAZVALA INSPIRACIJA i druga epizoda emisije “Super žena preko radio antena”. Zarazite se ovom njenom energijom jer je prelazna!

Komentari

Komentari