Nekoliko dana prije završetka 2018. Godine koja je uistinu bila jako zanimljiva i dramatična godina sa puno zanimljivih i potresnih događaj, osvrnut ćemo sa na one malo veselije, one koji su u dodiru sa modom. Šta se te dešavalo na fashion weeku, kakvim smo trendovima svjedočili, šta je obilježilo teniske terene, kakva su bila javna pojavljivanja svjetskih zvijezda, najbolje i najgore haljine, vjenčanja godine.

Krenimo zajedno na ovo putovanje i vratimo se na sami početak 2018.godine prije nego li zakoračimo u 2019.

VJENČANICA MEGHAN MARKLE

Događaj koji je čitav svijet čekao. Kraljevsko vjenčanje koje je ujedno i jedan od glavnih događaja ove godine. Ljupka Meghan je sve osvojila svojom skromnošću, tako da je čitav svijet ostao zapanjen njenom dosljednošću i na sami dan vjenčanja, kada je zakoračila u jednostavnoj bijeloj haljini sa dugim rukavima i čamac izrezom, dizajna modne kuće Givenchy. Na taj način je samo potvrdila svoju skromnost i naginjanje ka klasičnoj eleganciji, a nas je oduševila svojom pojavom i hrabrošću, jer bilo kako bilo ipak je tom istom nogom zakoračila u kraljevsku porodicu.

NEBESKA MODA NA METR GALI

Najvažnije modno okupljanje svake godine, ove godine dobilo je i svoje najdramatičnijeizdanje do sada. Govorimo naravno o Met Gali, čija je tema bila Nebeska tijela: Moda i katolička imaginacija. Tako je Cardie B izgledala kao svetica, Zendaya je bila nalik Jovanki Orleanki, a Rihanna se obukla u stajliš verziju vrhovnog pape.

NEOBIČNA TORBA GIGI HADID

Poznata manekenka nije sklona velikim natpisima u žutoj štampi, ali vrlo dobro zna kako privući pažnju i dobiti hvale vrijednu naslovnicu i pažnu medija širom svijeta, što je pokazala i ove godine  na Business of Fashion 500 gala kada se pojavila u haljini intenzivno žuto-narandžaste boje. Ali to nije bilo toliko važno, koliko je njena torbica skretala pažnju. Providna i sa metalnom ručkom, u sebi je imala samo bocu šampanjca. Njoj je trebala samo providna torba da bi o njoj pisao čitav svijet. Good job Gigi, good job.

EMMA THOMPSON U POSJETI BAKINGAMSKOJ PALATI

Jedna, ali vrijedna, jedna i jako rijetka. Osoba koja ne odstupa od svojih principa, čak ni u posjeti Bakingamskoj palati. Jedna je od rijetkih koja je u nju ušetala u bijelim patikama i svečanom odijelu, razbila sve modne protokole i ostala vjerna sebi. Svaka čast Emma Thompson.

NASTUP BEYONCÉ NA MUZIČKOM FESTIVALU

Muzički festival Coachella svake godine na jednom mjestu okupi najveće svjetske face, iz muzičke, modne i filmske industrije. Ove godine na poznatom festivalu nastupala je Beyonce i sve prisutne oduvala svojim nastupom i izgledom. Još jednom je potvrdila da je kraljica muzičkog neba, a presvukla se pet puta tokom nastupa u kostime koje potpisuje modna kuća Balmain.

SERENA WILLIAMS TOKOM US OPEN TURNIRA

Serena se na teniskom terenu našla u dizajnu čuvenog kreatora Virgila Abloha, takođe osnivača modne kuće Off-White. Naizmjenično je nosila dvije haljine u kojima je izgledala kao moderna verzija balerine. Jedna haljina bila je u crnoj varijanti, a druga u boji lavande.

TRUDNIČKI STIL CARDI B

Popularna reperka i pjevačica poznata je po svojoj nekonvencionalnosti, koja se odražava i u njenom oblačenju. Tako se i tokom trudničkih dana pojavljivala u uskim, provokativnim i ekscentričnim kombinacijama. Svoju trudnoću potvrdila je tokom nastupa na Saturday Night Live, obučena u bijelu haljinu kreatora Christiana Siriana.

SLAVA ŽENSKOG TIJELA NA RIHANNINOJ MODNOJ REVIJI

Savage X Fenty revija ženskog donjeg veša bila je najznačajniji događaj na ovogodišnjoj nedjelji mode u Njujorku. Ali ne toliko zbog dizajna, koliko zbog manekenki koje je Rihanna odabrala. Bilo je tu žena različite starosne dobi, boje kože, oblika tijela, pa čak i onih koje su bile trudne.

LADY GAGA NA PREMIJERI FILMA

Nijedna modna top lista ne može da prođe bez Lady Gage, pa tako ni ova. U Engleskoj, na premijeri filma Zvijezda je rođena, gdje tumači glavnu žensku ulogu, pojavila se u kreaciji inspirisanoj viktorijanskim dobom. Gaga je izgledala kao prava kraljica u ovoj Alexander McQueen haljini ukrašenoj perjem, biserima i zlatnim detaljima.

VJENČANJE PRIYANKE CHOPRE I NICKA JONASA

Prelijepo vjenčanje ovog simpatičnog para trajalo je nekoliko dana, i čini se da je cijeli svijet pratio razvoj događaja. Glumica i muzičar bili su obučeni u tradicionalnu indijsku odjeću tokom jedne od ceremonija ulaska u brak, što je iz modnog ugla bilo posebno zanimljivo. Pored toga, Priyanka je nosila i vjenčanicu Ralpha Laurena.

 

Komentari

Komentari