U ovom periodu, blagdanske dekoracije su najčešće pretraživan hastag na našim društvenim mrežama. Od ideja za poklone, pripremu kolača do blagdanske trpeze, iz godine u godinu želimo dodatno obogatiti tradiciju i uljepšati druženje sitnim detaljima koji mame osmijeh na lice. Brojni DIY projekti zauzimaju u cijeloj priči posebno mjesto, budući da bude kreativnost, potiču maštu i angažiraju cijelu obitelj, a uz to povoljno djeluju na kućni budžet. S obzirom na to da je kićenje bora aktivnost kojoj pristupamo jako ozbiljno, pronašli smo nekoliko sjajnih ideja za izradu unikatnih kugli na koje ćete biti jako ponosni.

#KEKSI
Prije pečenja, na omiljenim keksima i medenjacima uz pomoć vilice napravite u samom vrhu sitnu rupu koja će kasnije poslužiti za provlačenje trakice i vješanje keksa na bor.

01

#MICKEY AND MINNIE UKRASI ZA BOR
Za izradu će vam biti potrebne tri kugle, dvije manje veličine i jedna velika. Na veliku kuglu s obje strane zalijepite po jednu manju kuglu, s kojih ste prethodno škarama odstranili dio za vješanje kugle na bor. Kompletan tutorijal pogledajte ovdje.

02

#’KISSING SPOT’
Vašu kuglu omotajte komadom materijala koji vam se dopada i na samom vrhu kugle, na mjestu gdje se nalazi spoj za vješanje iste na bor, materijal svežite gumicom. Gumicu prekrijte s par ukrasnih grana imele koje ćete zalijepiti za gumicu vrućim ljepilom te ukrasite satenskom trakom.

03

 

#ČEŠERI KAO STATEMENT UKRAS
Tijekom šetnje prirodom, u vrećicu pospremite par češera i doma ih uz pomoć spreja obojite u željenu nijansu i kreirajte upečatljiv ukras koji će se uistinu istaknuti među zelenim granama.

04

 

#PRIVREMENE TETOVAŽE ZA PERSONALIZACIJU KUGLI
Ako i vi još uvijek čuvate ukrase koji su nam ljeti omiljeni dodatak, možete ih iskoristiti i za ukrašavanje blagdanskih kugli. Jednostavno ih zalijepite na kuglu koju želite i ostavite da se osuši. Detaljan tutorijal pogledajte ovdje.

05

 

#KUGLE S NATPISIMA
Dat će osobnu i glamuroznu notu svakoj blagdanskoj priči. Detaljan tutorijal pogledajte ovdje.

06

 

#DRVENA ZVIJEZDA
Komadići drveta zajedno kreiraju rustikalnu zvijezdu koju možete obogatiti božikovinom, gumbima ili crvenim detaljima. Detaljan tutorijal pogledajte ovdje.

07

 

 

Foto: pinterest.com

Izvor: modamo.info

Komentari

Komentari