Današnji životni tempo je takav da imamo sve manje vremena za sređivanje. Definitivno život žena u ovom smislu je teži, jer  muške odjevne kombinacije mogu biti za cijeli dan, a ženama je to teže. Ne samo da moraju da oplemene dnevnu garderobu, već make up mora biti drugačiji za neplanirane izlaske poslije dnevnih obaveza. Zato, drage naše dame, ovo su trikovi uz koje je “transformacija” moguća za kratko vrijeme.

  1. Osvježite lice

Postoji nekoliko trikova za to. Prvo vam može poslužiti termalna voda. Ovo je voda koju biste mogli nanositi tokom cijelog dana na lice. Kada koža izgleda umorno, naprskajte je termalnom vodom, kako bi joj vratili svježinu. Nju možete nanositii prije i poslije šminkanja.

2. Dodajte boju na usne

Cijelu stvar uvijek može da izvuče crveni karmin. Svaka žena može da iznese crveni karmin, samo treba da pronađe savršenu nijansu za svoj ten i boju usana. Ali u svakom slučaju, nijedan drugi karmin nije tako efektan na usnama i ženi poput crvenog.

3. Dodajte malo boje na lice

Dovoljno je samo malo da stavite rumenila na jagodice i vaše lice će izgledati svježije i ljepše.

4. Istaknite oči

Bilo da je dnevni ili večernji look u pitanju, slojevi maskare izdužiće vaše trepavice, a pogled učiniti otvorenijim, zavodljivijim i atraktivnijim.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!