Audrey Hepburn već decenijama važi za jednu od najljepših glumica u historiji. Njen šarm i ženstvenost su je učinili nedostižnom muzom. Audreyin sin Luka je otkrio 5 pravila njege od kojih glumica nikada nije odstupala.

Manje je poznato da je Audrey željela šestoro djece i da je baš toliko puta bila i trudna. Imala je četiri spontana pobačaja zbog stresa i činjenice da je previše radila. Luka Doti je njen mlađi sin i u jednom intervjuu je podijelio kakve navike su njegovu majku svrstale u najljepše žene svijeta.

#1: Voda

Uvijek je insistirala da svi treba da piju mnogo vode. I dan danas to je jako važna stavka za sve. Zaista je pila jako mnogo vode i jela je povrće.

#2: Kuhajte sezonske namirnice

Audrey je kuhala i jela uvijek sezonsko voće i povrće. Uvijek je u prodavnicama tražila sezonske namirnice. Luka se prisjeća da se njegova majka nikada nije plašila starenja i da je zaista uživala u poznim godinama. Njen stil je bio povezan sa hranom. Dok je starila, oslobodila se svih komplikovanih recepata.

 

#3: Detoksikacija

Redovno je “čistila” svoje tijelo. Detoksikaciju je imala jednom mjesečno i u to vrijeme je jela mnogo voća, povrća i jogurta.

– To je obično radila da bi se oslobodila “džetlega”, jer kada toliko sati sjediš u avionu, sav si naduven. Kada se vraćala sa putovanja iz Afrike bila je iscrpljena i detoksikacije su joj pomagale – priča Luka.

Odrine baletanke
 Foto: Profimedia

#4: Samo jednostavni recepti

Audrey nije bila vegetarijanka, jela je meso, ali u jako malim količinama. Najviše je voljela pastu s paradjz sosom, koja se priprema lako, ali ima intenzivan ukus.

– Pasta s paradjzom možda zvuči jednostavno, ali je teško napraviti je dobro, i nikada vam neće ispasti isto. Paradajz sos nije samo od paradajza. Dodavala je i malo krompira i šargarepe.

Audrey je jako voljela da jede krompir. Ta namirnica je gotovo svakodnevno bila u njenoj ishrani.

Foto: Profimedia

Tip #5: Svaki dan živi punim plućima

Svaki put kada bi pronašla nešto novo, ili kada bi odlazila na pijacu, pripremala hranu po novom receptu, bila je uzbuđena kao mala djevojčica. Živela je dan za danom i nikada nije paničila zbog ideje da bi mogla da se razboli. Više je bila zabrinuta za druge, svoju djecu nego za sebe. Svaki dan kao da joj je bio dar i trudila se da se raduje malim stvarima i uživa u njima maksimalno.

Foto: Profimedia

Izvor: Noizz.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!