Američki “Mid-term” izbori koji su održani juče pokazali su veliko interesovanje glasača koji su birali između nekoliko stotina predstavnika u Kongresu. Ono što je jako interesantno, veliku pažnju javnosti privukle su poznate ličnosti koje su uglavnom putem društvenih mreža pozivale svoje pratioce da izažu na izbore. Iako je već odavno postala član britanske kraljevske porodice, princeza Meghan Markle koja je rođena u SAD imala je pravo glasati na posljednjm izborima, no nije poznato da li je to učinila. Kensington Palace nije pružila informaciju o tomen da li je Meghan glasala na posljednjim izborima u SAD ali su svakako naglasili veliku važnost samih izbora. No, brojne holivudske zvijezde prethodnih sedmica pozivale su američke glasače da izađu na izbore pri tome dajući podršku svojim favoritima.

Jedna od najpopularnijih glumica Hollywooda Salma Hayek putem svog Instagrama pozvala je glasače da izađu na izbore istakavši veliku važnost i značaj koji oni imaju za građane SAD

 

 

-Ništa nije važno kao vaš glas. Nikada nije bilo bitnije nego sada. Posljednja šansa. Glasajte- napisala je meksička glumica na svom Instagramu.

View this post on Instagram

VOTEVOTEVOTEVOTEVOTEVOTEVOTE!!! I did💛

A post shared by Jada Pinkett Smith (@jadapinkettsmith) on

 

Supruga glumca Willa Smitha, Jada, takođe je istakla veliki značaj predstojećih izbora za građane SAD. Ona je na svom čelu nosila zalijepljen stiker na kojem je stajalo “Vote”, naglasivši kako je ona svoju građansku dužnost već obavila.

Glumica Drew Barrymore takođe je objavila fotografiju kojom poziva svoje pratioce da glasaju. Drew nije dala previše informacija, ali je njena poruka sasvim jasna.

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!