Opuštajuće šetnje u prirodi, bavljenje sportom i ostale aktivnosti na otvorenom, sve to i još puno više možete raditi kad je vani sunčano i toplo. Kada je lijepo vrijeme uistinu nije teško pronaći zabavne aktivnosti kojima ćemo ispuniti dan, zar ne?

No, šta učiniti kada je vani hladno i kišovito? Ako vam nedostaje ideja, ne brinite, predlažemo vam sedam zabavnih aktivnosti koje će vam tmurne i kišne dane učiniti zabavnijima.

1) Vruća kupka

Kada je vani hladno i sivo, najbolje će vas opustiti ugodna, topla kupka. Da bi doživljaj bio potpun, i atmosfera u kupatilu mora biti opuštajuća. Mirisne svijeće, prigušeno svjetlo i opuštajuća muzika savršeni su sastojci opuštajućeg popodneva u kadi punoj mjehurića. Prepustite se užitku i odmah ćete zaboraviti na kišu i sivilo.

2) Ukusan obrok za cijelu porodicu

Ako vani lijeva kao iz kabla, vjerovatno ćete s porodicom ostati kod kuće, na suhom. Super ideja za porodično druženje – pripremanje obroka za sve ukućane!

Današnji tempo života rijetko nam pruža priliku da se u miru posvetimo kuhanju. Kišni dani idealni su za pokazivanje kulinarskih vještina. Još jedna prednost ove aktivnosti je i to što možete ”zaposliti” cijelu porodicu. Zabava i užitak za nepce za cijelu porodicu.

3) Filmski maraton

Priznajte da već dugo želite pogledati najnovije hitove ili ponovno uživati u omiljenim filmovima, ali jednostavno nemate vremena. Kišni dani su kao stvoreni za filmski maraton. Ispecite kokice, otvorite bocu vina, pozovite prijatelje i proveselite se.

4) Kuglanje

Jeste li ikada probali kuglati? Ako niste, sljedeći kišni dan pravo je vrijeme da testirate svoje kuglačke sposobnosti. Kuglanje je izvrsna kombinacija sportske aktivnosti i zabave uz koju sati lete.

5) Čitanje pod dekicom

Nema se smisla odupirati lošem vremenu, puno je bolje jednostavno se prepustiti užicima koje ono može donijeti, ako ga znamo iskoristiti. Zavucite se pod toplu dekicu, sjednite u najudobniji naslonjač, uzmite knjigu koju već neko vrijeme želite pročitati i uronite u čaroban svijet riječi. Zvuk kišnih kapi samo će pomoći stvoriti savršenu atmosferu, a nakon čitanja slobodno odspavajte malo i odmorite se.

6) Vježbanje

Rekreacija na svježem zraku ponekad jednostavno nije moguća pa dnevnu tjelovježbu pokušajte ”odraditi” u svom domu. Tako ćete ubiti dvije muhe jednim udarcem. Učinit ćete nešto dobro za sebe i ”skratit” ćete si kišni dan.

7) Temeljito čišćenje doma

Ako mislite da se šalimo, varate se. Čišćenje doma za vas je možda naporno, teško i nimalo zabavno, no čišćenje može biti zabavno, pogotovo ako uključite veselu, motivirajuću muziku, uključite sve ukućane i nabavite nekoliko učinkovitih uređaja za čišćenje koji će vam olakšati posao. Kišni dan proći će brže nego što ste mislil, a vaš će dom zablistati.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!