Raskidi nikada nisu lijepi, ali oni ih shvataju previše burno. Nadate se da više nikada nećete biti sa njima u društvu i najvjerovatnije ih zaobilazite u širokom luku. Čuvajte se njihovih reakcija…

Bik

Kombinacija tvrdoglavosti i posesivnosti čini Bika bivšim iz noćne more. Znate one filmove u kojima odbačena bivša djevojka ili žena stoji s hladnim oružjem iznad glavnog glumca? Da, to je otprilike kako izgleda raskid sa Bikom – ako vas oni ne mogu imati, onda vas niko neće imati.

Blizanci

U početku raskid sa Blizancima izgleda u redu, bez previše drame, a onda se odjednom pojavi “zločesti blizanac” čija je jedina želja da se osveti i pokaže vam koliko ste pogriješili što ste ih izgubili. U jednom trenutku će se ponašati kao da je sve u redu i predlagati kafu za sljedeću sedmicu, a u drugom trenutku će vaša ulica biti oblijepljena posterima s vašom slikom na kojima piše da imate herpes ili sifilis.

Rak

Pojavljivaće vam se u kancelariji, stajaće ispod vašeg prozora, slati vam patetične poruke, ostavljati glasovne poruke i nikad vam neće dopustiti da zaboravite koliko ste ih povrijedili i koliko oni još uvijek pate za vama.

Lav

Lav ne bi bio loš bivši da nije toliko pun sebe. Jednostavno biste se razišli i to bi bilo to. Ali, zato što Lav ima izrazito visoko mišljenje o sebi, u kontrastu s mišljenjem o svima drugima, on jednostavno ne može shvatiti kako je uopšte moguće da ste VI raskinulii s NJIM?
On je pobjednik, ratnik, kralj cijelog svemira i svi ljudi imaju čast što uopšte mogu biti u njegovom društvu, a vi ste niko i ništa, jedan obični mizerni čovjek kojeg je on izvukao iz potpune anonimnosti i pretvorio u zvijezdu… (otprilike u ovom tonu će biti vaši razgovori i poruke, pa se pripremite).

Vaga
Ono što Vagu čini paklenim bivšim je sposobnost da izmanipulišu svaku situaciju i okrenu sve u svoju korist. A uz to su još i arogantni, tako da će posegnuti za bilo kojim oružjem (sjećanjem ili događajem) pomoću kojeg će vas uvjeriti da ste vi krivi, a ne oni.
Kad se oporavite od manipulacije i shvatite da zapravo vi niste krivi za sve što vas oni optužuju već da je u pitanju samo izvrtanje činjenica u njihovu korist, biće vam mnogo lakše.

Škorpija

Osjećaćete se loše samo dok budete zazmišljali i pitali se šta je Škorpija naumila. A kada udaraju, to čine tako gdje boli.

Ribe

Komentari

Komentari