U jednoj dalekoj zemlji živjela je princeza koja je bila lijepa i pametna. Štagod bi uzela da radi, išlo joj je od ruke, prava bajka. Najljepša stvar o njenom kraljevskom visočanstvu Sirivanavari Nariratani, kćerki kralja Tajlanda je što nije princeza iz bajke, već prava, realna mlada dama.

Liči na Diznijevu princezu – duga sjajna kosa, savršen ten i koža boje kajsije. Biografije princeze Sirivanavari se čini nadrealnim – 31-godišnjakinja je džokej s mnogobrojnim nagradama, bila je u badmintonskom timu reprezentacije, a istovremeno je postala modna dizajnerka priznata širom svijeta. Ona je osnivač i dizajner modnog brenda Sirivannavari.

Svoj debi je imala 2007. kada je diplomirala na modnom odsjeku. Tada je Pierre Balmain pozvao da prikaže svoju kolekciju na Nedelji mode u Parizu. Jedna od njenih novijih kolekcija zove se “Konj, Helen i Henri” i zasnovana je na ljubavnim pjesmama koje piše.

– Počela sam da pišem poeziju prije nekoliko godina. To je priča o zbližavanju mladog vojnog oficira i djevojke sa farme – rekla je princeza.

Sirivanavari je ljubav prema modi naslijedila od bake kraljice Sirikit. Nju naziva pravom ikonom, mada joj je i otac poznat po istančanom, ekscentričnom ukusu. Baš kao i on, i ona obožava pse, i ima osam jorkširskih terijera, zlatnog retrivera, labradora i sibirskog haskija. Takođe je vlasnica sedam konja

Iako djeluje krhko, Sirivanavari je jako odlučna i ima jak takmičarski duh zahvaljujući kom je i bila dio reprezentacije Tajlanda.

– Treniram šest dana u nedelji, jašem tri konja, svakog po sat vremena. Imala sam povrede. Lomila sam nogu, imam šaraf u lijevom stoplau, ali nikada se nisam predala. Ulažem sve u postizanje ciljeva – rekla je.

Dane u Bankoku provodi jašući konje, radeći u svom dizajnerskom studiju i obavljajući zvanične obaveze.

– Kada sam tužna molim se u hramu ili odlazim na more – otkriva princeza. Obožava da roni i prošle godine je ronila s ajkulama na Filipinima. Kada putuje, pokušava da ostane u ilegali jer ne voli da se eksponira, a putuje mnogo i često.

Omiljeno mjesto joj je jedno selo u Italiji, ali Tajland joj je uvijek u srcu.

Princeza Sirivanavari Nariratani je proglašena za jednu od najbolje obučenih žena plave krvi na svijetu.

Izvor: Noizz.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!