Vjerovali ili ne, ulazimo u posljednji kvartal ove godine… Evo nam jeseni, oscilacije temperature i kiše su već počeli da „treniraju strogoću“, ostaje nam samo da se tješimo da su boje ovog godišnjeg doba divne… naravno, to samo kad gledate raznobojno lišće, a ne kad morate da ga čistite iz dvorišta…..

No, hajmo mi da vidimo da li će planete tokom ovog mjeseca biti blagonaklone prema nama, ili će nam i dalje razvlačiti živce….. Sunce i Merkur se nalaze u znaku Vage, Venera je u Škorpiji usporavajući i pripremajući se za svoj redovni ciklus retrogradnosti. U Škorpiji je takođe Jupiter koji punom brzinom i sigurnim korakom žuri ka znaku Strijelca u koji će zakoračiti tokom sljedećeg mjeseca. Saturn je u Jarcu, a tu se nalazi i Pluton koji je u retrogradnom hodu. Mars je u znaku Vodolije i uskoro će izaći iz retrogradne senke. U znaku Riba je retrogradni Neptun, u znaku Bika retrogradni Uran, dok je Mjesec u Blizancima.

Odmah 1-og oktobra Pluton kreće direktnim hodom. Planeta unutrašnje, suštinske i dubinske transformacije je završila svoj retrogradni ciklus. Prošli smo kroz vrijeme promjena, naravno uz zdušnu podršku nekih drugih planeta, nešto smo naučili, nešto i nismo, mnogo toga smo ostavili iza sebe – neki zato što su to željeli, a neki silom prilika…..

5-og oktobra Venera kreće retrogradno u znaku Škorpije…. blago nama, blago nama…. Peripetije oko ljubavi i novca su na vidiku. Vrijeme je da se neki bivši opet povampire, vrijeme je za malo karmičkih i sudbinskih ljubavi, vrijeme je za neke lude strasti, vrijeme je za konačno razrješavanje postojećih odnosa – gdje idemo, idemo li uopšte, i ako idemo – idemo li zajedno ili svako na svoju stranu….vrijeme je za petljanciju oko novca, pa šta kome zapadne. Obzirom na to da će Venera i Mars u prvom dijelu oktobra biti u kvadratnom aspektu, mogu samo da kažem da će biti burno na sve strane.

9-og oktobra čeka nas mlad Mjesec u znaku Vage. Nov početak nam slijedi, a vezuje se za partnerstva svake vrste. Obzirom na to da je dispozitor ovog Mjeseca gore pomenuta Venera – rekla bih da ovaj mlad Mjesec nagovještava neke ozbiljno velike promjene.

10-og Merkur prelazi u Škorpiju. Više nećemo mjeriti riječi, reći ćemo ono što nam je na pameti, pa kome se sviđa – sviđa. Kome se ne sviđa, neka se skloni. Ako se ne skloni, sklonićemo ga mi. Sa ovim Merkurom, pogotovo što će biti u kvadratnom aspektu sa Marsom, kompromisa nema.

23-eg oktobra Sunce prelazi u znak Škorpije. Očigledno da nam je ovo u potpunosti Škorpionski mjesec, pa nemojte da se čudite što će borba i osjećanja iz krajnosti u krajnost postati dio naše svakodnevice.

24-og oktobra imamo pun Mjesec u znaku Bika. Par dana prije ovog punog Mjeseca i par dana kasnije – dani visokog napona, pogotovo što je pun Mjesec u konjukciji sa Uranom i opoziciji sa Venerom.

31-og oktobra Venera se ponovo vraća u Vagu u svom retrogradnom hodu. Ulazimo u period kada možemo ispraviti nešto od onoga što smo zabrljali….Istog dana i Merkur prelazi u znak Strijelca, kao najava za Jupitera koji će ga uskoro slijediti….

Znači – burno. Pravi Škorpionski mjesec – jaka energija, mnogo borbe, mnogo zategnutih situacija, ali isto tako i mnogo suštinskih promjena, dubokih emocija i ludih strasti. Šta da vam kažem osim, dobro došli u oktobar! Srećno!

Izvor: B92

Komentari

Komentari