Četiri takmičara Plivačkog kluba Spid učestvovala su ovog vikenda na petom Međunarodnim sportskim igrama osoba s invaliditetom Beograd Open 2018. Bh. plivači su se vratili sa šest medalja, a učestvovao je i “Leptir bez krila” Ismail Zulfić. Naši takmičari su imali jaku konkurenciju iz devet zemalja reguije i EU.

“Mi smo učestvovali sa 4 naša plivača, koji su imali ukupno 8 startova, gdje smo ostvarili 8 ličnih rekorda i osvojili 6 medalja. Od toga su bile tri zlatne, dvije bronzane i jedna srebrena medalja. Istakao bih našeg Nermina Memića, najboljeg paraplivača koji je osvojio dvije zlatne medalje, i našeg leptira bez krila, našeg Ismaila Zulfića, koji je uzeo zlatnu medalju na 50 metara leđnom, što je nevjerovatan i genijalan uspjeh.”, za radio Kameleon, trener Amel Kapo.

Zulfić je osvojio zlatnu medalju u kategoriji leđno na 50 metara i bronzanu u kategoriji slobodno 50 metara.  Nermin Memić je osvojio zlatne medalje u kategorijama slobodno 50m i 100m, Muhamed Merdžanović je osvojio bronzu u kategoriji slobodno 100m, a Damir Muratović je osvojio srebro u kategoriji slobodno 50m.

Ovo je veliki uspjeh za cijeli klub i našu državu jer se niti jedan od učesnika nije vratio bez medalje. Takmičari su se pripremali pod mentorstvom trenera i osnivača kluba PK Spid Amela Kape.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!