Za redakciju portala Ženski.ba uvijek je nekako najdraži dio radnog dana razgovarati sa našim Super ženama. I danas vam predstavljamo jednu iznimnu damu. Amira Mustafagić administrativna je radnica u Upravi za indirektno oporezivanje. Šarmantna, duhovita i inspirativna dama koji mnogi poznaju i preko društvenih mreža. Ova hrabra žena oduševiti će Vas na prvu a evo o čemu smo razgovarali sa njom.

 

 Šta je najljepše u Vašem poslu koji već dugo godina radite?

Dinamičnost. Iako sam imala mogućnost da radim na drugoj poziciji, nisam istu prihvatila jer volim ljude i svakodnevni kontakt sa njima. Raduje me da upoznam nove ljude i uvijek sve svoje klijente dočekam sa osmijehom.

Svi imamo dobre i loše dane. Šta radite kada imate baš taj “loš” dan?

Bude loših dana, ali pokušavam da ne razmišljam na taj način. Trudim se da ne pokvarim nekome dan ukoliko je moj loš. Kad se desi i takav dan pretežno ne pričam puno. Ali, Bogu hvala, više je dobrih dana. Jedna pjesma kaže “Tu u meni ima nade za sve, dobre i loše dane jer, dok ima još imalo nade ja ću vjerovati, da sreća postoji”, tim riječima se vodim kad dođe i taj loš dan. Iza kiše uvijek dođe sunce.

Nedavno ste u videu a na Youtube kanalu Vašeg sina ispričali svoju životnu priču koja je dotakla i inspirisala mnoge. Odakle želja ali snaga da uradite nešto tako odvažno?

Bog svakome da onoliko koliko može da podnese. Hvala Mu pa mi je dao toliku snagu. Nažalost kao što ste mogli vidjeti u videu, ispričali smo životnu priču. Moj život, kao vjerovatno i životi mnogih osoba, nije bio lagan. U jednom danu da vam ubiju muža, oca i brata  zaista nije bilo lagano, kao što nije bilo lagano izboriti se i sa karcinomom dojke kod moje mame i nizom drugih stvari, ali sve to osobu ojača. Upravo zato sam to i podijelila sa ljudima. Mnogi danas nisu zadovoljni i vječno su namrgođeni uprkos tome što su zdravi, uspješni i sve im u životu ide kako treba. Ali, sretan je onaj ko može sa malo.

 

Žena ste koja zrači optimizmom i vedrim duhom. Odakle crpite svu pozitivnost koju nosite u sebi?

Ne znam odgovor na ovo pitanje. To me stalno pitaju i prijatelji. Mislim da se s time rodiš. Sretna sam pa se i dalje mogu radovati malim stvarima.

Na društvenim mrežama ste zajedno sa Vašim sinom Mirzom, moglo bi se reći, omiljeni tandem. Šta Vas najviše zabavlja kada govorimo o društvenim mrežama? 

Ljudi. Izuzetno se obradujem kad mi neko pošalje poruku na Instagramu ili mi se javi kad me sretne u gradu. Lijepe priče pišu te društvene mreže. Prije par dana je u Mostaru Mirzu zaustavila prelijiepa i mlada žena iz Tuzle da se upozna i kada sam im prišla jako me je zagrlila i rekla mi je da je podsjećam na njenu majku koja je prošle godine preminula. Potom je došla i njena kćerka Amina koja nas također prati a kad sam je pitala gdje joj je suprug, ona je rekla “Iza vas.”, kad sam se okrenula to je bio dugogodišnji doktor moje majke. To me je zaista dirnulo i pomislila sam u sebi, društvene mreže su prekrasna stvar upravo zbog ovakvih susreta.

Šta je po Vašem mišljenju sreća? 

Zdrava i sretna porodica.

Kako bi definisali ljubav?

Ljubav je poštovanje i povjerenje. Smatram da kad su ove dvije stvari funkcionišu kako treba i ljubav će biti duga. Nažalost u zadnje vrijeme ljubav je jednako novac. Prije svega se gleda imovinski karton i bankovna kartica pa sve ostalo. Ljubav dođe na kraju među posljednjim stavkama zato je sve više brakova koji ne završavaju lijepo. I kule i gradovi se mogu graditi kada postoji poštovanje, povjerenje i ljubav.

Šta najradije čitate?

Biću iskrena, ne stižem čitati puno. Život u ovakvom vremenu ne dozvoljava puno slobodnog vremena i čitati stižem na odmoru. Trenutno čitam Elif Šafak i njenu prekrasnu knjigu ‘Tri Evine kćeri’.

Kako se odmarate?

Najljepši odmor mi je sa mojom Noom. Noa je maltezer koji živi sa nama već pet godina i to je moja najveća razonoda. Njena radost kad dođem sa posla se ne može mjeriti ni sa čim i zajedničko slobodno vrijeme me zaista opušta. Pravi, godišnji odmor svake godine provodimo na Pelješcu u Orebiću odakle obilazimo sve obližnje plaže i otoke, a ono što će nam vjerovatno preći u tradiciju su i Nove godine u Dubrovniku.

Možete li pokušati definisati po Vašem mišljenju Super Ženu?

Biti danas žena općenito je jako teško jer se od nas sve očekuje. Super žena za mene je ona žena koja uspjeva biti uspješna na svim poljima. Za mene su to žene koje uprkos teškom životu i izazovima sa kojima se susreću svakodnevno i dalje uspjevaju biti nasmijane i sretne.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!