Dok vas sa reklama mame jednodijelni modeli efektnog cvjetnog printa ili super seksi bikini, nemojte zaboraviti jednu vrlo bitnu stavku – ne stoji svaki model kupaćeg kostima svima!

Mnogi dizajneri kupaćih kostima smatraju da veliki broj žena ne zna da odabere pravu veličinu za sebe, vjerujući kako su brojevi u swimwear kolekcijama identični onima za obične, svakodnevne komade.

Tako, na primjer, nekome ko je punije građe i nosi L, modeli u veličini M mogu dobro stajati. Ipak, vodite računa da ne kupujete ni prevelik, niti premali kupaći jer nećete izgledati dobro kada izađete iz vode u kojoj većina modela kupaćih kostima ima sklonost da se rašire.

U nastavku pročitajte kako odabrati najidealniji kupaći kostim za svoju građu:

Atletska građa

Ova građa podrazumijeva šira ramena, uže kukove i mišićave noge. Ukoliko ste ovako građeni, birajte kostime sa ženstvenim printom i detaljima.

1. Da biste istakli kukove, donji dio vašeg kupaćeg kostima treba se blago sužavati na dolje sa zadnje strane, a kukovi trebaju biti ukrašeni nekim zanimljivim detaljima.

2. Ramena će izgledati nježnije ukoliko koristite košarice i jastučiće u gornjem dijelu. Birajte one kupaće kostime sa ženstvenim printom, perlicama i s dosta detalja.

3. Izbjegavajte sportske kupaće kostime, military printove i sve masculine detalje.

Ravna građa

Ravan oblik tijela podrazumijeva da tijelo nema mnogo oblina. Kod dama koje imaju ovaj oblik tijela širna struka i kukova je gotovo jednaka. Postoje dva rješenja kod biranja kupaćeg kostima: lažirajte obline ili se upustite u avanturu da nemate što da sakrijete i odlučite se za stil koji dosta otkriva.

1. Istaknite grudi i zadnjicu karnerima i resama na kupaćem kostimu.

2. Istaknite svoju ravnu figuru u malom, uskom bikiniju.

3. Izbjegavajte ravne kupaće kostime bez bretela i sportske gaćice.

Kruškast oblik figure

Za tijelo u obliku kruške karakteristični su širi kukovi i uska ramena. Kad je donji dio tijela malo veći možete to ublažiti blago sječenim donjim dijelom kupaćeg kostima.

1. Donji dio kupaćeg treba biti malo dublji.

2. Gornji dio neka bude s košaricama, trakicama i detaljima na dekolteu.

3. Izbjegavajte natpise na donjem dijelu kupaćeg kostima poput onog “look at me!”

Figura u obliku pješčanog sata

Uži struk, a istaknuti kukovi i ramena karakteristični su za oblik tijela koji podsjeća na pješčani sat. Za ovakav oblik neophodan je kupaći kostim koji će popuniti nedostatke i obline držati na svom mjestu.

1. Odlučite se za čvrsti kupaći kostim sa sitnim printom koji neće poremetiti vaše proporcije.

2. Gornji dio kupaćeg treba biti vodoravni s košaricama (“balconette”) ili trouglassti s čvrstim košaricama.

3. Ukoliko niste egzibicionista izbjegavajte bilo kakve uske trake na gornjem i na donjem dielu kupaćeg kostima.

IZVOR: Elle.hr

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!