Depiliranje i brijanje nogu je ljeti svakodnevna aktivnost mnogih žena, bez koje se ne može, a koja često umije da zamori i dosadi.

Veliki problem imaju one djevojke koje imaju problem sa maljavošću i dlake im brzo rastu. Njima je brijanje nogu prava noćna mora. Ako ste jedna od njih, otkrivamo vam nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da se što brže i lakše riješite dlačica, i da vam one što sporije i rjeđe rastu.

Topla kupka

Važno je da ih brijete iz korijena ili što bliže njemu. Do korijena ćete najlakše doći toplom kupkom koja će omekšati kožu i otvoriti sve pore. Na taj način će se vaše dlačice najbolje osloboditi, pa ćete ih moći brijati iz korijena.

Pjena za brijanje

Nije namijenjena samo za mušku bradu, već i za ovakve probleme. Nakon što ste uživali u kupki, nanesite pjenu ili gel za brijanje koji najbolje zadržavaju vlagu kože i tako vam omogućiti da skinete dlake najbliže korijenu. Pored toga, ovakva sredstva za brijanje sadrže hranjive sastojke koji umiruju nadraženu kožu.

Piling

Riječ je o pilingu na bazi morske soli. Ona najbolje uklanja mrtve stanice sa površine kože, koje smanjuju djelotvornost brijanja brijačem. Sve što se savjetuje jeste da se na mokre noge nanese šaka morske soli, trljajući kožu kružnim pokretima.

Način brijanja

Zaboravite brijanje dlaka u smijeru njihovog rasta. Korijenu ćete se najbolje približiti ako se brijete u suprotnom smijeru od smijera rasta dlaka.

Izvor: B92

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!