Ograničena kvadratura stana u uređenju zapravo potiče na dodatnu dozu kreativnosti i funkcionalnosti, kako bi rezultati urodili šarmantno uređenim životnim prostorom. Prije uređenja manjih prostora, važno je definisati koje sve komade namještaja želite imati u prostoru, koju će prostorija namjenu imati i na kraju, izmjeriti prostor.

Jer, birat ćete potpuno drugačije komade i stil uređenja ukoliko je riječ o prostoru u kojem borave mala djeca ili prostoru u kojem planirate velika porodična druženja i filmske večeri s prijateljima. Ovaj korak zahtijevat će rješavanje svih nepotrebnih sitnica koje se gomilaju s vremenom.

Jedno od nepisanih pravila prilikom uređenja prostora svakako je korištenje svijetlih tonova. Upravo oni vizualno povećavaju prostor, posebno ukoliko u prostorijama u kojima je to moguće uklonite sve pregrade (vrata) kako bi se dobila još veća otvorenost u interijeru. Uz to, kako biste stvorili dojam povezanosti, preporučljivo je koristiti jednu boju i jednu vrstu podne obloge, osim naravno u kupatilu.

Dobra rasvjeta također je ključna u ovakvim prostorijama. Što više prirodnog svijeta uz par manjih umjetnih izvora svjetla stvorit će toplinu i prozračnost u prostoru.

Kako biste spriječili natrpanost u prostoru, a opet imali sav potreban namještaj, stručnjaci preporučuju da u interijer dodate osnovne komade namještaja, a sve detalje posložite na police i komode koje se nalaze na zidovima. Osim što će prostor vizualno izgledati veći, iskoristit ćete veliku površinu u stanu i pospremiti najdraže uspomene na vidljivo mjesto. Multifunkcionalan namještaj i namještaj izrađen po mjeri prijatelj je svakog stana, budući da pomaže da maksimalno iskoristite svaki centimetar prostora.

Pazite na harmoniju boja u prostoru. Za cozy prizvuk doma preporučljiva je igra s prirodnim materijalima. Ogledalo je trendy i chic detalj koji će vam također pomoći vizualno povećati prostor. Postavite ga na mjesto na kojem može reflektirati dnevno svjetlo i upotpunite s par umjetničkih fotografija.

Izvor: Modamo.info

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!