Uspješan i ispunjen život počinje s vođenjem. Liderstvo nije metoda, tehnika ili kompetencija koja se jednokratno nauči i isto primjenjuje i svim situacijama. Liderstvo je životna filozofija, cjeloviti, dinamični proces ličnog i profesionalnog razvoja, cjeloživotno učenje – o sebi i drugima. Liderstvo je zapravo ko smo, na koji način služimo društvu i kako doprinosimo razvoju, rastu i uspijehu ljudi. U svakoj od nas se nalazi liderica!

Kako biste probudili tu osbinu u sebi i razvile svoje vještine, u Tuzli će 07. i 08. jula biti organozovana radionica “Women in Leadership“. Program ima za cilj jačanje uloge žene kroz lični i profesionalni razvoj liderskih vještina, autentično pozicioniranje i poticanje efikasnog i održivog umrežavanja. Ovaj edukacijski program potiče istraživanje novih načina upravljanja i vođenja vlastitog života, timova i zajednica.

Radionicu će voditi naša SUPER ŽENA, Nadina Gradaščević, internacionalna konsultantica za razvoj biznisa i liderskih vještina.

Šta možete očekivati?

 dubinsko razumijevanje ličnog potencijala, jačih strana i potreba žene, te uspješnu primjenu istih u radu s drugima;
 jačanje sposobnosti upravljanja ličnim resursima i povezivanje s unutrašnjom lidericom;
 jačanje povjerenja u vlastite kompetencije, izbore i odluke;
 prepoznavanje ličnog stila vođenja, te autentično pozicioniranje u odnosima s drugima;
 razumijevanje svih svojih uloga unutar i van organizacija;
 razumijevanje procesa izgradnje povjerenja i poštovanja;
 razvoj lične strategije;
 svjesnu izgradnju održivih odnosa i jake mreže globalnih liderki;
 razmjenu i uzajamno djelovanje s drugim ženama lidericama kroz moderirane radne diskusije s ciljem istraživanja tema u okviru liderstva relevantnih za usavršavanje ličnih i stručnih vještina te razvoj Vaših organizacija.

Za više informacija pronaći ćete na Facebook Page-u organizatora SMALL TALKS i Woman in Leadership. Ukoliko vam treba i neka dodatna informacija obratite se na email: marijanaklapic@yahoo.com.

 

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!