Međunarodni dan joge u organizaciji ambasade Republike Indije u Bosni i Hercegovini se održava 16. i 17. juna. Svečanost će se obilježiti u sedam gradova – Sarajevo, Tuzla, Mostar, Foča, Banja Luka, Zenica i Zavidovići. Najuspješnija bh sportiskinja svih vremena Razija Mujanović je Ambasadorica joge za 2018. godinu.

Zadovoljstvo mi je promovirati jedan ovakav događaj. Kao sportista uvijek sam težila zdravom načinu života i danas to pokušavam da prenesem na mlade ljude da brinu o sebi i svom zdravlju. Dođite i uživajte u vikendu punom raznovrsnih događaja“, izjavila je Razija Mujanović.

Centar Skenderija će 16. juna 2018. godine biti mjesto održavanja 4. Međunarodnog dana joge u Sarajevu, a ulaz za sve posjetioce je besplatan.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija 2014. godine proglasila je 21. juni Međunarodnim danom joge. U Bosni i Hercegovini obilježava se od 2015. godine.

Joga je dio drevne indijske kulture koja se punih 4.000 godina prenosi sa učitelja na učenika, objedinjujući fizičke vježbe, disanje i meditaciju. Joga smiruje vaš um i misli kako bi postigli mokshu tj. oslobođenje. Neosporan je doprinos joge i na fizičko zdravlje ljudi.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!