Ako ga ne ubije na licu mjesta kada sazna da je prevarena, Škorpija zauvijek odlazi, ali ne prije nego što uzme sve što joj pripada. Ribe započinju raskid postepenim hlađenjem odnosa, a Bikovi svim silama pokušavaju da spase vezu. Pročitajte šta još kaže horoskop za prevarene žene.

OVAN

Ovnovi teško podnose prevaru, jer misle da samo oni imaju prava da budu “nestašni”. Kada otkriju da im partner nije bio vjeran, galamiće, svađaće se, praviti scene, i podići silnu frku, ali će ova burna reakcija biti kratkog daha. Možda će se i pomiriti sa njim, ali će mu vjerovatno u nekom momentu vratiti milo za drago. Ukoliko prevara postane uzrok raskida, ostavljena pripadnica ovog znaka neće dugo tugovati, već će popuniti vrijeme izlascima sa prijateljima, flertovanjem i bavljenjem mnogim novim aktivnostima u kojima prije nije uživala.

Nije od onih koji se nada pomirenju, jer kad jednom “pukne tikva” nije spremna da se vraća na staro. Manje zbog povrijeđenih osjećanja, a malo više zato što joj cijela ta priča postaje smrtno dosadna i kao gubljenje energije. U svojoj glavi ona već precrtava bivšeg partnera i sad je spremna za nove doživljaje.

BIK

Racionalna žena – Bik će pokušati svim silama da spasi vezu, ako ništa drugo, barem zbog toga što ne voli promjene. Ona je sklona da prebacuje krivicu na sebe i nalazi opravdanja za partnerovu nevjeru najčešće u svojim postupcima. Ona na sebe preuzima grižu savjesti zbog toga što se dogodilo, pa će, kada prođe period šoka, pokušavati što više da ugađa partneru i da mu bude privlačnija, umjesto da sagledava stvari onakve kakve zaista jesu.

Međutim, ona na taj način samo nagrađuje njegovu nevjeru i daje mu vjetar u leđa da negdje u budućnosti ponovi grešku. Ako i dođe do raskida, trebaće joj mnogo vremena da se oporavi. Strah od promjena i gubitak samopouzdanja i vjere u ljude u početku će je kočiti da krene dalje, ali s vremenom će postati svjesna da je s raskidom dobila mnogo novih mogućnosti koje bi inače propustila. U međuvremenu će se tješiti hranom i pićem i druženjem sa prijateljima. S bivšim partnerom neće ostati prijatelj jer će imati osjećaj da na njega više ne može da se osloni.

BLIZANCI

Prevarena žena – Blizanci odmah zivka prijatelje i prepričava sve detalje u potrazi za podrškom i savjetom šta dalje da radi. Partnera ne može ni da smisli, pa često “bježi od kuće” u pokušaju da izbjegne eskalaciju sukoba, ali i zbog straha od toga šta će se dalje desiti. Utjehu nalazi u odlascima na piće i beskrajnim razgovorima o partneru sa prijateljima, što se često završava grcanjem u suzama i neviđenim mahmurlukom.

Često umije i da muči sebe prisećajući se svega lijepog što su zajedno doživjeli i podsjećujući se mjesta za koja ih vežu zajedničke uspomene. Ako dođe do raskida, što najčešće biva, ne daje sebi dovoljno vremena da shvati šta se dogodilo i zaliječi rane. Upada u začarani krug poricanja i pati za onim što gubi. Pradoksalno, često odmah uleti u novu vezu sa prvom osobom koja je obasipa pažnjom, bez obzira da li joj se ona zaista dopada, jer stalno pokušava da vrati osjećaj topline koji je izgubila.

RAK

Rak prevaru doživljava duboko i bolno. U svemu tome nju najviše pogađa neiskrenost i izigrano povjerenje, činjenica da je bliskost bila samo iluzija. U činu prevare najbolnija joj je izdaja. Od samog partnerovog seksualnog čina sa drugom osobom, više je boli ono što taj čin simbolizuje. Za nju je prevara šamar koji ruši temelje svega što je sa tom osobom mislila da gradi. Ona nikada više neće vjerovati tom čovjeku, nikada ga više neće doživljavati kao prijatelja, potporu, ljubavnika i saborca, a za račicu su to ključne osobine dobrog partnera.

Rak svaku vezu shvata ozbiljno, potpuno otvara dušu i stavlja svoje srce u ruke svog izabranika, jer uvijek vjeruje da je to to. Zato raskid, koji je skoro neminovan nakon prevare, označava veliko razočarenje i gubitak nade. Pokušaće i da grešku potraži u sebi, ali kad ipak shvati da je kraj, srce će joj biti slomljeno. Danima će plakati u svojoj sobi uz zvuke pjesama koje je podsjećaju na ljepše dane, kad je bila sretno zaljubljena. Sklona je i samodestruktivnom ponašanju, jer gubitak partnera doživljava kao lični životni brodolom. Možda će se u nekom trenutku očaja javiti bivšem partneru, ali to će joj samo otežati situaciju. Treba joj mnogo vremena da se pomiri sa situacijom i postane spremna na novu vezu.

LAV

Prevarene lavice najčešće pate zbog povrijeđenog ponosa, pa rade stvari zbog kojih bi mogle da zažale. Trude se da partneru ničim ne daju do znanja da su povrijeđene, čak i ako im je srce slomljeno. Ponašaju se kao da se ništa nije dogodilo, dok u njima bjesni bura. Pošto ništa, spolja gledano, ne smije da uzdrma njihov “ljubavni raj”, lavice se ubacuju u poricanje.

Ako ga zbog prevare slučajno i ostave, čine to kao da je najlakša stvar na svijetu, a drugima pričaju sve najgore o bivšem, kako im je bolje bez njega i kako im ionako nije mnogo značio. Ni u ludilu ne priznaju da su prevarene. Ako čak to nekome i kažu, nikako ne priznaju da su povrijeđene, jer se plaše da će ispasti slabe i jadne pred drugima. Lavice svoje rane ližu same, u tišini i daleko od očiju svih, trudeći se da nikako ne naruše utisak jake i stabilne osobe koji ostavljaju, s kojom niko ne može da se igra kako on hoće.

DJEVICA

Iako je iznad svega zgađena postupkom partnera Djevica će, kada jednom prođe inicijalni šok, pokušati na sve načine da spasi vezu. Insistiraće na razgovorima i detaljno analizirati sve probleme, a pokušaće da pronađe i psihološku motivaciju svojih i partnerovih postupaka. Ona iznad svega želi da sazna zašto se to dogodilo i navaljivaće sve dok ne dobije zadovoljavajući odgovor. Ako izuzmemo onaj prvi momenat u kome saznaje da je prevarena i u kome može reagovati krajnje impulsivno, pitanje raskida će ostaviti tek za kraj, jer je to opcija koja dolazi u obzir tek ako se sve ostalo pokaže kao uzaludno.

Napraviće spisak za i protiv prekida, a ako i sama vidi da je više razloga koji idu u prilog razlazu, shvatiće da je tako najbolje. S bivšim partnerima može ostati u dobrim odnosima. Nakon prekida prionuće na detaljno čišćenje stana, detoksikaciju uma i tijela, promijeniće način ishrane ili na neki drugi način poboljšati kvalitet života. Drugi neće vidjeti da pati, ali duboko u sebi biće tužna i neće se tako brzo upustiti u novu vezu. Veoma je moguće da će prema svakom sljedećem partneru biti prestroga i suviše sumnjičava.

VAGA

Za Vagu je prevara kraj sveta. Ona je beskrajno romantična i bez partnera je kao pola čovjeka. Teško se upušta u veze, a kada sazna da je prevarena, ona tone kao Titanik. To je takav udarac od kojeg će joj biti potreban čitav život da se oporavi. Čovjek koji ju je prevario za nju prestaje da bude muškarac i gubi sav kredibilitet u njenim očima. On postaje mrav kojeg treba zgaziti, ljigavo stvorenje nedostojno čak i pogleda.

Vaga se ne zaustavlja na tome. Njen bijes i razočarenje vrlo lako može da se prenese na čitav muški rod, tako da će svakog sljedećeg tretirati kao đubre, ako ne riješi čvrsto da ostatak života provede sama. Međutim, u samoći ona sprovodi mučno preispitivanje i analizu svih postupaka, izraza lica, riječi iz prošlosti koji su mogli da joj nagovijeste ono šta se sprema, a za koje je bila slijepa. Danima plače zatvorena u sobi, uz zvuke ljubavnih pjesama. Ipak će zauvijek će sačuvati fotografiju tog čovjeka koji joj je slomio srce.

ŠKORPIJA

Ponosna Škorpija uopšte ne može da zamisli tu situaciju u kojoj partner može da poželi nekoga drugog osim nje. Zato je prevara za nju traumatično iskustvo. Uzdrmava same temelje njenog bića i izvlači iz nje pravog psihopatu. Ona lomi stvari i smišlja osvetu koja će mu dati do znanja da sa njom ne može tako da se igra. U stanju je da pusti da je godinama vodi ta želja za osvetom, ali umije i da je potisne.

Može da prođe i dosta vremena dok slučajno ne iskrsne takva situacija u kojoj će doći njenih pet minuta. Ako ga ne ubije na licu mjesta kada sazna da je prevarena, Škorpija zauvijek odlazi, ali ne prije nego što uzme sve što joj pripada. Kad se strasti malo stišaju, počinje da pati, tužna je i razočarana, a samopouzdanje joj je narušeno, pa se dugo ne upušta u nove veze, osim u one kratke, zasnovane na fizičkoj privlačnosti.

STRIJELAC

Kada ženi – Strijelcu kažu da je prevarena, ona to uopšte neće ozbiljno shvatiti. Misliće da je u pitanju šala i smijaće se kao blesava. Čak i ako dobije potvrdu da joj se partner suviše zbližio sa nekom drugom ženom, do samog kraja će vjerovati da je sve to na nekom naivnom nivou i da tu nema nečega. Kada se konačno suoči sa situacijom momentalno je obuzima bijes i tada ne odgovara za svoje postupke.

Ona postaje svoja tamna strana i ništa vas od nje tada ne smije iznenaditi. Nakon toga ipak nastupa pomirenje sa situacijom. Smatraće da je možda i bolje što se sve to dogodilo, jer ju je spasilo od daljeg gubljenja vremena sa pogrešnom osobom. Ubijediće sebe da je srećna što sad ima svu slobodu ovog svijeta i sve vrijeme samo za sebe. Posvetiće se karijeri i trebaće joj dosta vremena da se opet za nekog veže, ali će s bivšim vjerovatno ostati u dobrim odnosima, jer je prvobitna ljutnja brzo prođe.

JARAC

Žena – Jarac će dostojanstveno primiti vijest o prevari, ali će duboko u sebi patiti. Ona ne ulazi olako u veze pa se uvijek trudi oko svakog ljubavnog odnosa. Spremna je da pretrpi mnoge krize i svađe, da preko svačega pređe, pa i preko prevare. Ljudi smo, grešni smo. Oprostiće sve dok vjeruje da je sa čovjekom koji zaista vrijedi, koga poštuje zbog mnogih drugih stvari, koji je i dalje pažljiv prema njoj u svakodnevnom životu i koji je voli.

Ona će se do samog kraja truditi da sačuva vezu i priznaće poraz tek ako se više ništa ne može spasiti. Ako je partner napusti, zatrpaće se poslom da bi skrenula misli, počeće da uvodi promijene u svakodnevni život. Gorko iskustvo će joj poslužiti kao lekcija da ubuduće treba da više radi na sebi kako bi postala bolja i vrjednija osoba za njenog Gospodina Savršenog, koji će kad tad naići. Neće se brzo upustiti u novu vezu jer će joj trebati vremena da ponovo počne da vjeruje ljudima.

VODOLIJA

Teško je predvidjeti kako će Vodolija reagovati na vijest o prevari, budući da su ovi ljudi poznati po nepredvidljivim reakcijama. Ako već duže vrijeme mnogo toga nije funkcionisalo u vezi, to im može poslužiti kao dobar povod da se na sve stavi tačka. Sa bivšim će ostati u prijateljskim odnosima i kada se sve okonča, više neće pominjati ništa vezano za to. Ako su u nekom slučaju živjele u ubjeđenju da im u ljubavnom životu cvjetaju ruže, pa ih na zemlju spusti vijest o prevari, opet postoje različiti načini na koje Vodolija može reagovati.

Ako je u pitanju bio samo seks, možda će biti spremne da pređu preko toga bez mnogo buke, ali će ipak s vremena na vrijeme kljucati partnera u mozak zbog toga. Ako se ispostavi da partner prema toj drugoj ženi ima neka osjećanja, njen povrijeđeni ponos neće joj dozvoliti da olako prihvati situaciju. Povrijeđena Vodolija ne želi da ima ništa s osobom koja ju je razočarala, pa je izbacuje iz života, naglavačke i s nogom u dupe.

RIBE

Romantične Ribe vjeruju u večnu ljubav. Sklone su bajkovitom zamišljanju i doživljavanju stvarnosti, pa ih prevara može potpuno izbaciti iz ravnoteže i razvejati sve iluzije o sretnom zajedničkom životu do smrti. One ne skrivaju svoju patnju pa provode dane i noći plačući, a jedina tema o kojoj s drugima razgovaraju je njihova veza. Onog ko im je bio nevjeran zaobilaze u širokom luku i trude se da se prema njemu ponašaju kao da ne postoji.

U stvari one tako otpočinju proces raskida udaljavanjem malo po malo i postepenim hlađenjem odnosa. Prvo pakuju stvari i odlaze na duži odmor sa drugaricama dok se stvari ne slegnu. Nerijetko se tješe velikim količinama hrane ili alkohola, pod čijim uticajem često partneru šalju čas bijesne, čas nježne sms poruke. Ohrabrene mirisom slobode, počinju da traže nov posao u drugom gradu i malo po malo odlaze zauvijek. Cijeli proces biva još brži ako odmah nalete na neku zanimljivu osobu u kojoj nalaze utjehu. Nova veza vraća smisao njihovom životu i vjeru u ljubav.

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!