Ponestalo vam je ideja za poklone dragim mališanima ili vašim klincima želite urediti prostor za igru na originalan način? Sve ideje koje vam padaju na pamet su već viđene i izlizane ili imaju neku drugu falinku zbog koje se ne upuštate u realizaciju?

Ako ste potvrdno odgovorili na bilo koji dio prethodnih pitanja, obradovati ćemo vas i uputiti na Facebook stranicu IXOX Šatori. Morate priznati da je ovo ime asocijacija na dvije sjajne igre koje nas vraćaju u djetinjstvo i razvlače usne u osmijeh –  “iks oks” i pravljenje šatora između komada namještaja pomoću deka.

Iza IXOX Šatora stoji dvoje mladih bh.arhitekata, naša SUPER ŽENA Maida Dedić i Emil Imamović. I oni su par čija ljepša “polovina” više voli da priča, tako da smo o njihovom poduzetničkom poduhvatu, koji za sada zovu samo hobijem,  razgovarali s Maidom. Ona se nakon završenog fakulteta otisnula u vode uređenja interijera. Ideja za šatore se rodila baš tokom dizajniranja životnog prostora njenih klijenata, tačnije dječijih soba.

Bitno je taj dječiji prostor bude fukncionalan i veseo. Često u svojim idejnim rješenjima stavim šator, kojima se oduševe i roditelji i djeca. Ali kada me pitaju: “Gdje ćemo nabaviti ovaj šator?”, odgovor je bio: “Pokušat ćemo ga naći”. Budući da ta potraga nikada nije bila uspješna, došla sam na ideju da ih ja počenem izrađivati i na taj način dam prostorima dječijih soba novu dimenziju, a djeci idealan prostor za igru i maštanje. Naredni korak je bila kupovina potrebnog repromaterijala. Emil i ja smo osmislili i sašili prvi šator. Gledali smo u njega sat vremena i divili se (smijeh). Tako je sve počelo”, započinje razgovor za ženski.ba Maida Dedić.

Plus za IXOX Šatore, u odnosu na “tvorničke” igračke, jesu svakako prirodni materijali od kojih su izrađeni.

Šatori su izrađeni od netretiranog drveta. Jako je bitno da nema vještačkih boja, laka i sličnih materija koji bi mogli biti štetni za djecu. Podloga je izrađena od mekane spužve, sa obje strane tapacirana i platno cijelog šatora je pamučno. Dakle, materijali su totalno ekološki i prilagođeni djeci, objašnjava Maida.

Ovo dvoje mladih kreativaca su svoju ideju plasirali na tržište prije dva mjeseca. Svakim danom je sve više mališana koji su oduševljeni idejom da se igraju u njihovim šatorima, ali i roditelja koji žele svojoj djeci pokloniti originalan poklon koji će voljeti. Osim što šatori upotpunjavaju interijer dječije sobe, mogu biti i idealan detalj na rođendanskim proslavama, ali i novo omiljeno mjesto na kome će djeca spavati preko dana, ako se doda madrac.

“Osnovu šatora čine  konstrukcija i platno šatora, te podloga, a dodatni aksesoari su jastučić, “dreamchatcher” i loptice od vune. I druge detalje radimo, po narudžbi, potrebno je poslati fotografiju, a na nama je da napravimo šator što sličniji onom sa fotografije“, kaže naša SUPER ŽENA.

Sigurno vam se sada po glavi vrti pitanje o cijeni. Hajde da razriješimo i tu dilemu.

Cijena je pristupačna i slična cijeni veće igračke, a u poređenju s tim šator je “igračka” u kojoj će se dijete igrati više godina. Ako radimo i dodatne detalje, cijena se formira u zavisnosti od želja klijenta“, pojasnila je Maida.

Za sve informacije o izradi, vašim željama, dostavi i cijeni pronaći ćete na Facebook stranici IXOX Šatori za djecu – poklon ili ako pozovete Maidu ili Emila na brojeve telefona 061 679 722 i  061 928 918.

“Presretna sam kad čujem komentare roditelja “Ovo je mnogo bolja stvar od tableta, napokon da se moje dijete igra“, “Stavili smo ga u baštu i dijete ne izlazi iz njega”, “Poklon koji je oduševio slavljenika”. Onda znam da radim pravu stvar“, govori Maida na samom kraju razgovora za ženski.ba.

 

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!