U posljednje vrijeme smo mnogo razgovarali sa ženama različitih profila i različitih generacija. Sve one imaju svoju definiciju savremene žene i uspjeha. Ali, nekoliko epiteta se ponavljalo u skoro svim definicijama – poduzetna, zna šta želi, spremna da se uhvati u koštac s izazovima…

Našu novu SUPER ŽENU savršeno opisuju baš ti epiteti. Bila je spremna na izazov i prihvatila ga objeručke kada je aplicirala za poziciju u kompaniji Oriflame. Njeni rezultati koje je postigla u odjelu za marketing i prodaju pokazala je svoju poduzetnost, a profesionalni put kojim ide tačno je onakav kakav ona želi da bude.

Njeno ime je Belma Smola i ona je direktorica BH u kompaniji Oriflame. 

Kada je i kako počeo Vaš put u Oriflame kompaniji?

Aplicirala sam na otvorenu poziciju u Oriflame marketing i prodajnom timu, i ne sluteći u tom momentu da će moje Orifame putovanje trajati, sada već,  15 godina. Jedinstvena prilika za mladog čovjeka da se razvija kroz sve poslovne segmente uz divne kolege s kojima je posao uvijek bio i zabava i druženje i prijateljstvo.

Rad u internacionalnoj kompaniji je posebno iskustvo koje vam pruža mogućnost osobnog razvoja i van granica BiH, te sudjelovanje na mnogim događajima širom svijeta. Ovo je velika privilegija i ogromno bogatstvo.

Koje izazove nosi biti country managerica za Oriflame?

Mislim da svaki posao bez obzira na poziciju, nosi određene izazove i to je sastavni dio posla svakoga od nas. U svakom poslu se traži odgovornost, posvećenost, profesionalnost, ali bih dodala i uživanje u poslu, ljubav s kojom radite, kolege s kojima dijelite i lijepe stvari kao i izazovne situacije… Sve ovo je poslovna priča koja se piše svakodnevno sa željom da završetak dana bude baš onakav kakav smo planirali.

Šta je najljepše što Vam Vaš posao donosi, ono zbog čega ga najviše volite?

Oriflame kompanija je jedinstvena na tržištu po mnogo čemu, a njena posebnost se ogleda i u tome što je stvorena po mjeri čovjeka. Nastala u Švedskoj koja propagira društvo ljudskih vrijednosti, znanja, poštovanja, uspjeha i preduzetništva. Sve ovo je dio i naše poslovne filozofije i ključnih vrijednosti: zajedništvo, poslovni duh i strast.

Svakodnevno pružamo podršku ljudima koji imaju preduzetnički duh da bez ikakvih ulaganja, ali s puno rada i posvećenosti razviju svoje samostalno poslovanje u okviru Oriflame kompanije i ostvare svoje snove. Da, mi smo kompanija koja vjeruje u ljepotu, snove i ljude.

Oriflame je i društveno odgovorna kompanija. Možete li nam navesti razloge prihvatanja partnerstva na Festivalu savremene žene?

Društvena angažovanost i pripadanje pozitivnom i motivirajućem okruženju su vrijednosti koje smo prepoznali i kroz ovaj projekat koji ulogu i značaj žene stavlja u divnu poziciju da razmišlja na pozitivan način, djeluje kroz različite vidove aktivnosti i kreira ljepšu i kvalitetniju budućnost.

Vjerujem da je ovo početak jedne nove i lijepe buduće saradnje.

Kako se opuštate nakon napornog dana?

Porodica je moja oaza mira, sreće i zadovoljstva. Inspiracija za postignuća i ujedno nagrada za uspjeh koji se mjeri najljepšim osmjehom moje princeze, toplim zagrljajem i dječijom radošću. Važnost privatnog aspekta, daje ujedno i balans poslovnom životu.

Druženja s dragim ljudima, dobra knjiga, ljepota prirode… Sve što nam život čini lijepim, a dušu ispunjenom.

Šta je po Vama sreća?

Zadovoljstvo, prihvatanje, mir, ljubav… Zapravo tako malo nam je potrebno za istinsku sreću. Treba je znati prepoznati i u njoj uživati.

Kako bi definisali ljubav?

Postojanje, smisao, život, ljepota, hrabrost… Puno je riječi koje opisuju i znače ljubav, ali i ona se kao i sreća treba prepoznati, vrjednovati i čuvati. Najljepše i najvrijednije stvari u našim životima su univerzalne baš kao i ljubav i sreća.

Šta najradije čitate?

Volim knjige, poseban osjećaj i odnos koji se razvija sa svakom pročitanom stranicom. Volim dobre knjige koje me inspirišu i čine boljim čovjekom.

Koja je Vaša definicija SUPER ŽENE?

Svaka od nas nosi atribute koji nas čine super ženama – iskrenost, prijateljstvo, ljubav, porodica, znanje, vrijednosti. Puno je divnih i talentovanih žena koje daju vrijednost i ljepotu našem društvu. Zajedno trebamo kreirati okruženje za bolji i kvalitetniji život dostojan čovjeka.

Šta možete poručiti svim današnjim savremenim ženama?

Napravi promjenu. Smiji se. Napravi nove stvari. Pokaži više zahvlanosti. Budi hrabra, a sreća je uvijek pratila hrabre. 🙂

 

 

 

 

 

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!