Tokom održavanja Prvog međunarodnog festivala savremene žene 2018. u Tuzli, naša festivalska kamera je zabilježila niz intervjua sa nevjerovatnim damama iz regiona. Sa onima koje su poduzetnice, političarke, sa njima koje su u biznisu, u medijima, sa onima koje vladaju društvenim mrežama i svim ostalim sferama.

Jedna od njih je žena koja je tri godine zaredom proglašena najmoćnijom ženom hrvatskog biznisa, Gordana Kovačević, predsjednica giganta Ericsson Nikola Tesla.

Žena koju poslovnoj zajednici ne treba posebno predstavljati, jer već par godina drži čvrstu poziciju najmoćnije žene u biznisu. Smatra da žene zahvaljujući svom psihološkom profilu i raznim ulogama koje imaju u poslovnom i privatnom životu pokazuju veću fleksibilnost i otvorenost prema različitim izazovima. Kada kažete uspjeh i zamislite osobu čije korake želite slijediti, pomislite upravo na nju. Ona dokazuje da uspjeh nikome neće biti poklonjen nego se za njega mora izboriti, a najvažnije mjerilo je upravo njen rezultat.

Ona je hrabra, odlučna i ona koja ne odustaje od dobrih ideja, te svakim danom svoje snove pretvara u stvarnost.

Pogledajte intervju s ovom sjajnom damom, a sigurno ćete iz njene priče izvući mnogo pouka:

Razgovarala: Belma Krajišnik / kamera i montaža: Ivan Arambašić / foto: Harisa Dautović

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!