Treće večeri Festivala savremene žene 2018 upriličili smo i treću svečanu ceremoniju Izbora za Super ženu 2017. Priznanja smo dodijelili najuspješnijim ženama iz različitih branši za uspjehe i dostignuća u protekloj godini.

Među dobitnicama su i svjetski poznata imena Razija Mujanović, Svetlana Kitić i Mirela Delibegović. Plaketu su potpuno zaslužile i Selma Porobić, Jasmina Čelebić Tanović, Selma Rakovac, Admira Uzunić, Medisa Rožnjaković Aljukić, Zorana Mihajlović, Dželmina Huremović, Jasmina Brković Klebić, Elvira Konjić, Branka Štauber Antić, Lidija Tomić, EMina Mumbašić, Sanja Hajdukov, Lidija Žigić, Tatjana Moralić i Senada Bolten, Sanja Nišandžić Dimitrijević, Emina Jakubović, Sabina Tinjić, Ana Stjepić, Vedrana Šimić, Ljubinka Kulišić, Zorica Ilić, Aldina Dugonjić, Nadina Gradaščević i Klelija Balta. Najuspješnijim ženskim kolektivom proglasili smo ŽKK RMU Banovići. 

Posebno priznanje “Žena ženi”, super žene su odlučile odati Raziji Mujanović.

Tri gošće Festivala dobile su počasno mjesto u Ljekarskoj komori TK za doprinose zdravstvu, a one su NASA-ina astronautica Nicole Stott, pokretačica Postcard project-a Maria Lanas i naučnica Mirela Delibegović.

Nakon što su se slegli utisci od sjajnog Izbora za Super ženu 2017 i u našoj redakciji, vrijeme je da sa vama podijelimo najveću fotogaleriju sa manifestacije na koju smo ponosni.

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!