U sklopu Festivala savremene žene u Tuzli, praćena nastupom fantastičnih Mažoretkinja iz Grude, u subotu 21. aprila, sa početkom u 14:30h, poznata modna fotografkinja Vanja Lisac prezentovat će svoje umjetničke fotografija.

Vanja Lisac je rođena u Sarajevu, a fotografijom se počinje baviti već od svoje rane mladosti za šta je talent naslijedila od svog dede Ivice Lisca, jednog od prvih profesionalnih i vrlo uglednih sarajevskih fotografa.

„Foto Lisac“, jedna je od prvih fotografskih radnji u Sarajevu, iz davne 1920. godine i dio je njenog porodičnog backgrounda. Danas važi za jedinu profesionalnu fotografkinju u BiH koja živi isključivo od tog posla.

Vanja je članica jedne od najvećih svjetskih agencija za fotografiju FashioNetStudio. Ovo priznanje doživjela je kao nagradu za svoj dugogodišnji rad i poručuje: “Ništa ne dolazi slučajno”.

Pred njenim objektivom su se našle i brojne utjecajne, svjetski poznate ličnosti, kao što su kraljica Sofija od Španije, Ricky Martin, profesor Muhammad Younus, Nick Nolte, Steve Buscemi, Danny Glover, Tilda Swinton, Gus Van Sant, Juergen Teller, te mnoge poznate osobe iz regiona.

Svoje umjetničke fotografije do sada je izlagala u Bostonu, Vašingtonu, Laguna Beachu, Kaliforniji, Londonu, Berlinu i Sarajevu.

Članica je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUBiH).

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!