Vrlo često kažete da vam je dečko najbolji prijatelj i to je dobro, jer da biste sa nekim dijelili svaki svoj dan, smijali se i bili jedno drugom podrška, morate imati povjerenja u njega i osjećati da se na njega možete osloniti.

Međutim, ukoliko je on postao vaš najbolji prijatelj, vrlo lako se može desiti da ostale prijatelje zapostavite, a to nije uredu. Razmislite na trenutak o svojim prijateljstvima i njihovom značaju i uvidjet ćete da ne smijete da ih zanemarite ni zbog koga.

Vaša prijateljstva sa drugim ljudima vama znače, a za vašu vezu mogu biti korisna, a evo i kako:

1. Nijedna osoba ne može ispuniti sve vaše potrebe

Čak iako postoji vrijeme, kada je vaš partner sve što vam treba, to vrijeme nije dugoročno. Postoje iskustva, koja sa partnerom ne možete prevazići kao sa prijateljima koje znate cijeli život.

2. Zdravo je čuti viđenje sa druge tačke gledišta

Ukoliko u neku odluku niste sigurni, a naročito ako ta odluka uključuje vas dvoje, još nečije viđenje olakšaće stvar. Prijatelji će vam uvijek iskreno i bez zadrške reći da li griješite ili ne.

3. Postoje stvari za koje sa partnerom nemamo ista interesovanja

Postoje stvari koje vas ne zanimaju, kao fudbalska utakmica, a ni on baš nije zainteresovan za šoping. Zato je bitno da ta interesovanja koja vam nisu zajednička ne zapostavite, nego ih podijelite sa prijateljima.

4. Kada smo u krizi, prijatelji su nam najpotrebniji

Ponekad smo u krizi mi ili naš partner i za vezu nije zdravo da se ta kriza odrazi na vaš odnos. Zato je to ono vreme, kada će prijatelji priteći u pomoć i saslušati vas. Oni su uvijek tu puni razumijevanja.

5. Kada je naša veza u problemu, oni su glas razuma

Prijatelji koji upoznaju i zavole vašeg partnera, tu su da vam iz prave perspektive kažu ako on  stvarno nije kriv, a vi ste neki njegov postupak preuveličali.

Prijateljstva su jako bitna stvar u vašem i  u životu vašeg partnera i zato ih njegujte i podstaknite partnera da uradi to isto.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!