Kad postaneš Instagram zvijezda, onda ti poznati brandovi plaćaju pozamašne svote novca da ih spomeneš, šalju ti besplatne uzorke i plaćaju putovanja i smještaj. Međutim, do tog trenutka treba da prođe itekako puno vremena, ali ti takođe treba i početan kapital. Naravno, pratioci na Instagramu žele da vide nove ideje i trendove – a to puno košta.

Influenserka Lissete Calveiro troši brdo novca zarad gomile lajkova i pritom se zadužuje. U intervjuu za “New York Times” je pričala upravo o tom problemu koji pogađa mnoge Instagram zvijezde.

 

Putovanja samo zbog Instagrama

Otišla je na neka putovanja samo kako bi napravila dobre fotke za Instagram. To malo novca što je dobila za jednu reklamu, odmah je potrošila na torbice i odjeću kako bi bila sređena na svojim fotkama. Tako su počeli da se gomilaju dugovi koji su iznosili i više od 10.000 dolara.

“Živjela sam u laži dok sam se utapala u dugovima”, kaže Calveiro.

 

Lov na savršenu fotku

Život infulenserke postao joj je psihički pretežak. Kaže da je konstantno jurila naokolo u potrazi za savršenim fotomotivom, pa uopšte nije bila u stanju da uživa u svemu tome. Znala je da naruči više nego što može da pojede – samo kako bi se “pokazala”.

Honestly, just leave me here.

A post shared by Lissette Calveiro (@lissettecalv) on

 

Međutim, Liset ni danas ne odustaje, i svakodnevno izbacuje nove fotografije sa putovanja, u različitim kombinacijama. Očigledno je odlučila da ide na sve ili ništa kako bi postala utjecajna instagramerka.

Šta mislite, da li je donijela ispravnu odluku?

Izvor: miss7.24sata.hr

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!