Kada na kalendaru vidite da nam stiže treći mjesec, onda znate da to podrazumijeva sezonu proljetnog cvijeća, cvrkut ptica na ulicama grada, ali i vrijeme za proljetno čišćenje ormara. Ako se želite napokon riješiti pretrpanih ladica, hodnika koji su zbog stvari u njima izgubili ulogu hodnika ili organizovati ormar koji vas pozdravi stvarima čim ga otvorite, nastavite čitati. Kroz ove savjete za brz i djelotvoran način za organizaciju garderobe, već u ponedjeljak ćete osjetiti sve čari pametne organizacije! Krenimo.

#1 Osmislite genijalnu playlistu

Kreirajte playlistu sa svim pop hitovima koje obožavate slušati, s pokojom baladom i onim pjesmama koje vas uvijek iznova i iznova vuku na ples. Zašto? Sve je lakše uz smijeh i ples, pa tako i proljetno čišćenje.

#2 Locirajte mjesto u domu na kojem ćete skupiti sve što vam ne treba

Jer, kada vidite sav nered na jednom mjestu, znat ćete koliko zapravo bespotrebnih stvari gomilate po ormarima i ladicama. Naravno, bit će tu i stvari za koje nećete vjerovati da su vaše s obzirom na vrijeme koje je prošlo otkako ih niste vidjeli, ali recite im: ‘Doviđenja.’. Vaši ormarići trebaju novo društvo.

#3 Prioritiziranje je ključno za odličnu organizaciju

Treba li vam 5 pari identičnih crnih salonki ili onaj džemper u neonsko ružičastoj boji koji ste jednom uhvatili na sniženju? Pošto znamo odgovor na pitanja iznad, takve suvišne komade u svom domu ostavite sa strane, a uskoro vam otkrivamo i što s njima.

#4 Investirajte u pomoćne alate koji će vam pomoći u organizaciji, sortiranju i podjeli stvari

Dodatni stalci za vaše kapute u hodniku ili nekoliko kutija za vaše sitnice (remenje, cipele…) učiniti će transformaciju u vašem interijeru. Ukoliko ne želite izdvajati prevelike svote novca iz svog budžeta za nove stvari, uvijek one starije drvene kutije uz pomoć spreja u omiljenoj boji i malo DIY akcije možete preobraziti u chic dodatke u domu.

#5 Ako ste preblagi u odabiru odjeće koju ćete baciti – zovite prijateljicu u pomoć

Ukoliko se poput nas teško odvajate od komada iz ormara, iako vam i nisu baš toliko potrebni, pozovite društvo koje će vam pomoći da izaberete komade koji su definitivno vrijedni vašeg prostora u garderobi. Znamo što se pitate i odgovor je da – naravno da možete uključiti vino u cijelu priču.

#6 Odjeću koju više nećete nositi sortirajte u tri skupine

Ukoliko govorimo o velikom make-overu garderobe i razmišljate o tome da u potpunosti osvježite svoj ormar, počnite razmišljati i organizovati na sljedeći način: iskoristite tri kutije – u jednu stavljajte stvari koje planirate donirati, u jednu one koje ćete baciti, a u treću kutiju pospremite stvari koje planirate prodati. Na taj način se nećete naći u dilemi na pola puta proljetnog čišćenja i sve ćete imati već spremno za djelovanje. Ovaj princip možete primijeniti na bilo kojem velikom organizovanju koje radite u svom domu.

Izvor: modamo.info

 

 

Komentari

Komentari