Nakon desetljeća koje su obilježile elegantne, ali ne i uvijek udobne visoke potpetice i u kojem je polica s cipelama Carrie Bradshaw ispunjena dizajnerskim cipelama s tamnom i visokom potpeticom bila ideal kojem smo svi težili, posljednjih nekoliko sezona vratilo nas je jednako neodoljivim, efektnim i elegantnim modelima s bitno nižom potpeticom. Uz nisku potpeticu, nove sezone donijele su i veliki povratak zanimljivih silueta koje još do prije sezonu, dvije nismo mogli zamisliti na svojim policama s cipelama. Osim uvijek popularnih klasičnih balerinka, proljeće u naše garderobe u nekoliko različitih modela i silueta donose neočekivanu udobnost i stabilnost.

Najpoželjnije modele sada krase nešto niže ili stabilnije potpetice te klasične linije koje donose svestranost i udobnost. Od  minijaturne kitten do stabilne block potpetice, od loaferica do mules modela, proljeće i ljeto vratili su sve ne tako atraktivne siluete i dali im novi i svježi izgled poželjan u svakom ormaru i prilagodljiv svakoj kombinaciji. Uz spomenute modele, u gotovo svakoj proljetnoj kolekciji svoje mjesto pronašle su i modeli s otvorenom petom, poznati i pod nazivom slingback.

NAJELEGANTNIJE CIPELE ZA NOVU SEZONU

Slingback silueta svakom modelu donosi karakterističnu poluotvorenu petu. Za cipele s visokom potpeticom vrpce ili remenčići koji prate liniju noge i klasičnu liniju većine modela cipela i kopča se tik iznad pete biti detalj koji donosi dodatnu stabilnost, dok će za otvorene cipele i sandale remenčić ili vrpca biti detalj koji će pomoći da noga ne klizi za cipele. Stabilnim i udobnim niskim modelima poput balerinka i mokasinka, taj praktičan, ali i efektan detalj donijet će neočekivani prorez i stvoriti trendi pomak za njihovu vrlo klasičnu siluetu.

Iako će mnoge slingback silueta podsjetiti na cipele iz bakinog ormara i na prvu se učiniti staromodnim i nimalo atraktivnim odabirom, spojite li ih s parom omiljenih traperica ili cropped modelom hlača ukrašenog trendi detaljem poput volana ili razigranih uzoraka, ovaj će se it komad sezone pretvoriti u vaš novi omiljeni klasik s naglašenom dozom elegancije od kojeg se nećete odvajati ove sezone.

Za dašak elegancije u svakodnevnim proljetnim kombinacijama, u nastavku vam donosimo najprivlačnije modele cipela s otvorenom petom iz aktulanih high street i high end kolekcija.

Izvor: Journal.hr

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!