I iako je savršena definicija hygge trenutka onaj osjećaj kada ušuškani pod toplom dekom slušamo zvuk kiše koja udara od prozore, ipak si ne možemo priuštiti radnim danima da taj osjećaj dugo potraje. Jutarnje buđenje ponekad može postati pravi izazov, a motivacija za hvatanje u koštac sa svim obvezama uistinu mala. Zbog toga je, kao i u ostalim segmentima naše svakodnevnice itekako važno da jutro započnemo s malim ritualima koji će nam nacrtati osmijeh na lice. Nakon što pročitate (i primjenite) neke od ovih savjeta, vidjet ćete koliko ljepote leži u jutarnjoj tišini, nježnosti svjetlosti u rano jutro i svježem zraku.

#Poslužite se lukavim trikovima
Prevelika ste spavalica i jednostavno se ne možete motivisati da ustanete ujutro?
Neka vaš telefon/alarm/budilica stoje na sasvim drugom kraju sobe, tako da svako jutro morate ustati da ugasite alarm. A kad ste već ustali, sada je vrijeme da upalite muziku i bacite se na pripremu doručka.

#Pustite sunce u vašu sobu
Uvijek prije spavanja podignite rolete, sklonite zastore kako biste se ujutro budili u svijetloj prostoriji obasjanoj suncem. Jedan pogled na sunce (koje nam uskoro stiže svakog jutra), motivisat će vas da još brže ustanete ujutro.

#Posložite svoj krevet
Ovaj trik dokazano sjajno djeluje na vaš mozak. Jednom kada ga složite, nećete razmišljati o ponovnom povratku pod plahte, a vaš mozak će biti zadovoljan što je već od ranog jutra ispunio jednu obavezu uspješno. Sjajno za buđenje motivacije!

#Učinite vaša jutra još romantičnijima
Uvijek s osmijehom na licu razmišljate o vremenu koje navečer izdvajate za sebe i o snu?
Vrijeme je da s jednakom ljubavlju krenete razmišljati o jutru? Što biste radili kada biste svako jutro ustali sat vremena ranije i to vrijeme izdvojili samo za sebe? Biste li više čitali, trenirali ili se bavili hobijem? Na taj način porast će vaš entuzijazam oko pojmova jutro i buđenje.

#Kreirajte si muzičku listu za buđenje
Započnite uz nešto laganiji ritam, a onda neka se priprema doručka i nanošenje make-upa nastave uz pjevušenje omiljenih pjesama i malo plesa. Muzika će u vama instant probuditi odlično raspoloženje, a vi ćete se i malo razgibati.

#Ustanite dovoljno rano da stignete laganim tempom obaviti sve obaveze
Ništa ne kvari jutarnje buđenje kao trčanje po domu u potrazi za stvarima za posao, brzi doručak i kašnjenje na bus. Zato svako jutro navijte budilicu onoliko rano koliko vam je potrebno da ujutro doručkujete, provedete neko vrijeme sami, neko vrijeme s najbližima i spremite se za posao.

jutarnjitip1

Izvor: Modamo.info

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!