Vikend je i vrijeme je da #workacholic u vama napravi zasluženu pauzu. Čak i ako ste mislili baš ovog vikenda nadoknaditi sve eventualne zaostatke ili uhvatiti se u koštac s poslovnim projektima – napravite iznimku. A u nastavku vam donosimo i par razloga zašto. Najveću uslugu sebi, svojoj produktivnosti i projektima koji vas čekaju iduće sedmice ćete napraviti ukoliko se uistinu isključite, napunite baterije i ponovo uključite tokom ovog vikenda.

Naredna dva dana trebate koristiti za odmor. Jedino tako, uz čist um, tijelo koje je odmorno i energično, u utorak, srijedu i četvrtak svi će na vašem radnom mjestu biti oduševljeni vašim entuzijazmom i strasti prema poslu. A ako niste sigurni kako uskladiti svoj planer i obavijesti na mobitelu u skladu s ovim planom, mi vam donosimo nekoliko savjeta.

# Petkom naveče se razmazite

Jedina oprema i dodaci koji vam trebaju jesu knjiga, dekica, topla čokolada i dobar film.

# Obucite se neformalno i opušteno

Iako ove dvije riječi imaju različitu interpretaciju za sve nas, jedno je sigurno – za vikend vam ne trebaju jako visoke potpetice i neugodna odjeća.

04

# Nemojte gledati TV

Znamo da ste se barem jednom u životu uhvatili kako blijedo gledate neku sapunicu ili reklame na TV-u na čak nekoliko sati. Ovog vikenda to svakako preskočite, a ukoliko pratite neku seriju ili biste jako željeli pogledati neki film – snimite ga i pogledajte jedan dan nakon posla tokom radne sedmice.

# Odspavajte

Ne dobijete tu privilegiju spavanja na 8 sati svaki dan u radne sedmice, razumijemo. Zato to nadoknadite subotom. Jednostavno, ostanite unutra, ušuškani, u tišini, jedan ili dva sata duže nego inače.

# Vježbajte

Bio to cardio trening ili planinarenje – ne zvuči tako loše povratiti energiju i sagorjeti kasnovečernje objede koje ste si priuštili tokom sedmice. Osim toga, osjećaj nakon vježbanja je izvanredan, zar ne?

# Provedite vrijeme s najbližima

Sjećate se onog punjenja baterija koje smo spominjali malo iznad? Mislimo da u tome najviše sudjeluju vaši najbliži. Prijatelji, porodica, poznanici, ljubimci, svi oni su važan dio vašeg života i to im ovog vikenda (ali i svakog drugog) pokažite na poseban način.

# Slušajte muziku

Slušanje muzike posebna je vrsta odmora za svakog čovjeka. Iako će neki od vas reći kako bez nje ne mogu, a drugi priznati da skoro nikada ne slušaju muziku, samo pokušajte ovog vikenda leći, izdvojiti 20 minuta i slušati muziku. Vjerujemo, ma ne, sigurni smo da ćete se instant opustiti.

# Upalite auto i napravite maleni izlet

Poseban je užitak upaliti auto i nestati na par sati, u mini avanturu, solo ili u društvu. A kada baš to toliko volimo, zašto mjesto u planeru ne rezervisati upravo za mali izlet, gdje god želimo?

05

Izvor: modamo.info

 

Komentari

Komentari