Riom Tae-ok i Kim Ju-sik su mladi klizački par iz Sjeverne Koreje koji je na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu izazvao najburnije reakcije i postao viral dana. Njihov prvi olmipijski nastup u karijeri naelektrisao je publiku, a u konkurenciji kratkih programa su plešući uz instrumentalnu obradu pesme “A Day in the Life” od Bitlsa oborili lični rekord sa ukupnim rezultatom 69.40.

Nakon njihovog nastupa sjevernokorejski navijački odred je pao u histerični trans, koliko je to moguće uz njihovu strogu disciplinu, a simpatičan par je osvojenim brojem bodova dospio na, u tom trenutku, drugo mjesto tabele.

Dok se arena tresla od aplauza komentatori su samopouzdanje para pripisali bronzanoj medalji osvojenoj na Šampionatu četiri kontinenta u umjetničkom klizanju održanom prošlog mjeseca na Tajvanu. I mada su Riom i Kim omiljeni sportisti u rodnoj Sjevernoj Koreji, oduševili su i ostatak publike kojoj se najviše dopala dionica okončana spektakularnom “spiralom smrti”.

Nastup je bio gotovo isti kao onaj od prošlog mjeseca, pa tu možete i vidjeti poteze koji su fascinirali publiku:

Njihov trener Kanađanin Bruno Markot, čija sestra Džuli je osmislila koreografiju za ZOI, kaže da par ima izuzetno držanje, elegantno i klasično, a da su im sinhronizovanost i izražajnost najjače tačke koje kod publike bude “nevjerovatnu emociju”.

I mada se ne očekuje da će u Pjongčangu osvojiti medalju, svakako su od danas među najvoljenijim učesnicima. No, vidimo se sutra na ledu 😉

Izvor: Noizz.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!