Selite u novi prostor ili planirate renovacije doma tokom ove godine? Donosimo vam trendove koji će biti veoma popularni kod uređenja enterijera.

1. Wabi Sabi
Wabi Sabi japanski je estetski koncept otkrivanja ljepote u nesavršenosti, koji je svoje mjesto našao i u unutarnjem uređenju. Prema njemu, vaš dom ne mora izgledati kao slika iz kataloga. Naprotiv, on bi trebao biti uređen tako da se u njemu osjećate dobro i ugodno. Iako koncept potječe još iz 16. stoljeća, jedan je od najvećih trendova u uređenju interijera za 2018.

2. Jarke boje
Jarke boje bile su jedno od glavnih obilježja mode 80-ih, a ove godine dominirat će i uređenjem enterijera. Opreznom upotrebom jarkih boja možete naglasiti pojedine dijelove doma, čak i ako inače niste ljubitelj iskričavosti. Jarkocrvena boja odličan je izbor za bojenje jednog zida u prostoriji, tepiha ili kauča. Poslužiti se možete i jarkozelenom, žutom, narandžastom ili ljubičastom nijansom.

3. Okrugli oblici
Lampe, ogledala, dekoracije za zidove i namještaj kružnog oblika bit će veliki hit ove godine. Krug je simbol beskonačnosti, energije i društvenosti, pa korištenjem predmeta i ukrasa tog oblika u dom unosite novu dimenziju ugode. Ujedno na taj način vaš dom postaje primamljivije mjesto za druženja s porodicom i prijateljima. 
Zavirite u našu fotogaleriju i pronađite ideje kako ove trendove možete prilagoditi svom životnom prostoru.

Izvor: zadovoljna.hr

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!