Ko god što mislio o bojenju dlake svog psića, činjenica je da neki vlasnici to rade, ali, nadamo se da onda koriste boje koje su prilagođene za pseće krzno. Međutim, bilo u nedostatku informacije, znanja ili bilo da se radi jednostavno o nemaru, neki vlasnici biraju obične boje za kosu kako bi bojili krzno. A posljedice? One su užasne za psa.

Upravo je na to nedavno putem društvenih mreža upozorilo jedno sklonište za pse u Floridi.

Violet je maltezerica koja je završila u užasnom stanju u skloništu nakon što je netko (pretpostavlja se vlasnik) njezinu prirodnu snježnobijelu dlaku obojio ljubičastom bojom za kosu. Od kemije u boji, Violet je imala strašne reakcije – cijela se nadula, oči su joj se zatvorile, šepala je i jedva se kretala, a po koži je imala teške opekline, toliko da je većim dijelom izgubila krzno.

 | Autor: Pinterest

U skloništu su se pobrinuli da isperu većinu boje s dlake, dali psu tekućine i lijekove te joj zamotali rane. Sljedeće jutro su odlučili sasvim joj ošišati krzno kako bi se lakše pobrinuli za rane, no onda se tek shvatilo koliki je razmjer ozljeda: komadi kože su počeli otpadati uz krzno… U tom trenu više nisu bili sigurni hoće li Violet preživjeti, a preživi li, hoće li ostati slijepa.

 

Ipak, ubrzamo li tri mjeseca lijekova protiv bolova, antibiotika, prematanja, posebnih terapija i puno besanih noći i brige, Violet je počela hodati, dala se maziti i družila se sa svima u skloništu. Čak je sama naučila put do veterinara! Violet se oporavljala i htjela je da to svi oko nje znaju. Psić danas živi s divnim udomiteljima koji se profesionalno bave njegom pasa pa smo sigurni da joj se ovo više neće ponoviti. Nadamo se nijednom drugom psiću više nikada!

Komentari

Komentari