Naida Bećar mlada je ali jako uspješna dama. Više od pet godina provela je u marketingu FACE TV-a a od februara ove godine posao u istoj profesiji  nastavlja kroz kompaniju Info Media Group. Svestrana, kreativna i svakako dama koja savršeno razumije marketing današanjeg doba.

Pročitajte o čemu smo razgovarale

 

Za posao ljudi koji rade u marketingu uvijek se veže da je to dinamičan ali i stresan posao. Kako biste Vi opisali Vaš dan?

Marketing je upravo dinamičan posao, koji vrlo često nema tačno radno vrijeme, a zahtjeva fleksibilnost. Radni dani u marketingu nisu uvijek isti. Nekada ste na putu dan ili par dana, a dani su ispunjeni radnim sastancima sa partnerima. No ipak, kada sam u kancelariji, radni dan uglavnom provedem uz laptop i ispunjen je kreiranjem prijedloga saradnje, komunikacije sa partnerima, usaglašavanjem kampanja i prijedloga, uz dogovorene sastanke ako sam ih imala planiranih za taj dan.

Možete li nam otkriti šta je to što Vas motiviše na dnevnoj bazi da svaki dan budete još bolji?

Motiviše me uspješno završen posao, motiviše me kada su klijenti zadovoljni kampanjom i feedbackom koji dobiju. Onda znate da ste uspjeli i želite da taj uspjeh i potraje. Motivišu me i mnogo druge uspješne žene, jer nakon svega želimo da ostanemo zapamćeni i po našim djelima.

Šta je najteže a šta najljepše kada se radi o Vašem poslu?

Najljepša su prijateljstva koje steknete nakon poslovne povezanosti. Nema mnogo teških stvari, možda jedna od najtežih je predstaviti i educirati šta je to marketing i njegove benefite za partnere. Marketing je dugoročna investicija, a dok je neki ne smatraju kao ulaganje. Vremenom se to dosta izmjenilo u BiH , u  pozitivnom smislu što me raduje.

Vaš posao donosi svakodnevnu komunikaciju sa mnogo različitih ljudi. Da li ste ikada pomislili da biste radije radili neki “mirniji” posao?

Iskrena da budem nisam. I kada sam  odlučila da upišem Ekonomski fakultet u Sarajevu, znala sam da nastavljam na odsjeku za marketing. Uvijek sam željela da se bavim zanimljivim, kreativnim i dinamičnim poslom. Dok u drugu ruku sam željela izbjeći poslove koji su monotoni i gdje je svaki radni dan isti. I mislim da sam u svojim željama i uspjela.

Dokaz ste da i jako mlade dame mogu biti itekako uspješne. Da li ste morali odreći se neki stvari kako bi to postigli?

Prije svega hvala za komplimente, lijepo je to čuti. Mislim da se nisam odrekla određenih stvari zbog posla. Trudila sam uvijek da mogu sve stići, i na kraju krajeva i uspjevala. Smatram da je sve stvar dobre organizacije, jer se može zasigurno i posvetiti poslu, druženju sa prijateljima, u mom slučaju i treninzima..

Uz sve što se tiče Vašeg posla jako ste aktivni u sportu te ste tako istrčali nekoliko polu maratona. Odakle ljubav prema tome te, kako stižete sve? Da li Vam je dan dovoljno dug za sve što želite uraditi tokom njega?

Ljubav je došla postepeno. Iskreno nisam se nadala da ću istrčati polumaratone, kada sam na nagovor svoje rodice Azre odlučila da počnem aktivno trčati. U tom trenutno sve je činilo daleko, a sama riječ polumaraton mi je zvučila kao nešto mnogo za napraviti. Na početku trčite po minutama, kasnije po kilometrima, a kilometri su se povećavali. Uz prijateljicu Almu sam spremila svoj prvi polumaraton i istrčala ga u Mostaru u aprilu prošle godine. Nakon toga je došao još jedan u Banja Luci, i skupilo se 11 zvaničnih trka u 2017. godini što u BiH, regiji ali i šire. Nakon trke, napora, ali i uživanja u stazi, dobijete i medalju. Taj osjećaj je samo vaš i ne može se riječima opisati. Pobjedite sebe, iako niste mislili da ćete to napraviti. I samo je ta pobjeda važna. Umor, bolovi, grčevi sve prođe.  I zbog svega navedenog nađe se vremena, iako sve što nekada želim završiti ne može stati u jedan dan. Zna se desiti da mi je vikendom već isplanirana kompletna sedmica, ali ne žalim se. Organizacija je pola posla.

Šta je po Vama sreća?

Smatram da svaki dan treba prepoznati sreću u malim stvarima koje vam se dešavaju. Ja se nekako vodim „Happiness is a choice“ / „Sreća je izbor“ , tako da je važno izabrati sreću.

Kako bi definisali ljubav?

Za mene ljubav je posvećenost i povezanost za nekim koga voliš, nebitno da li je to ljubav prema partneru, prijateljima ili poslu.

Šta Vi najradije čitate?

Uz svu dinamičnost koja me prati, prvenstveno biram stručnu literatura kako bih bila u korak sa novitetima u polju marketinga, ali volim čitati i knjige koje mi daju nove uvide i otvaraju vidike ka različitim kulturama i ljudima.

Možete li pokušati definisati po Vašem mišljenju Super Ženu?

Za mene sve žene su super žene. Žene imaju trenutke slabosti i trenutke predaha, ali sve one su na neki način zaista snažne i posebne.

 

 

 

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!