Vjerovatno jedna od najvećih muka svake djevojke jeste nestašna kosa koja je ujutru, poslije večernjeg sređivanja, neprepoznatljiva. Srećom, postoje odlične fore za buđenje sa savršenom kosom.

S jednom obavezom manje, jutra bi vam bila puno opuštenija, a sigurno biste se i budile sretnije kada biste znale da će vam frizura već biti namještena. A iako zvuči kao fikcija, to je ostvarivo i puno je lakše nego što mislite.

Kupite svilenu jastučnicu

Pamučne jastučnice jedan su od glavnih krivaca za raščupanu i neurednu kosu ujutro, dok svilene imaju suprotan učinak. A osim toga što će se spavanje na svilenim jastučnicama isplatiti vašoj kosi i koža će vam biti zahvalna jer će biti manje sklona borama.

Isprobajte noćne maske

Ako još niste čule za ovaj proizvod, krajnje je vrijeme da vas neko obavijesti o noćnim maskama za kosu koje sada već možete pronaći u ponudi raznih, skupljih i jeftinijih beauty brendova. Nanesite masku na kosu prije spavanja i prekrijte glavu kapom ili maramom, a ujutro ćete se probuditi sa savršenom svilenkastom kosom.

Zaštitite kosu

Čak i kada ne nosite noćnu masku, kosu je dobro prekriti nečim tokom spavanja. Nabavite svilenu kapicu za spavanje ili umotajte glavu u svileni šal koji će imati jednako pogodan učinak na kosu kao i jastučnice od svile.

Svežite kosu u rep

Još jedan način da spriječite petljanje i isušivanje kose tokom spavanje jeste da je svežete u visoki rep. Ali nemojte kosu nikako da zatežete, kao kada planirate da izađete iz kuće, već svežite labavi rep na vrhu glave.

Napravite pletenice

I na ovaj način ćete spriječiti petljanje i isušivanje kose tokom spavanja, a uz to ćete se i probuditi sa savršenim kovrdžama. Jedino što treba ujutro da uradite jeste da raspustite pletenice.

Izvor: index.hr

 

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!