Znate onaj osjećaj kada na sniženjima ulovite sjajnu pamučnu prugastu bluzu? A kada istu ne možete spremiti u ormar jer je on pretrpan, iako vam se čini da svako jutro jednostavno nemate što obući? To su jasni signali da je vrijeme za reorganizaciju vašeg ormara. Vrijeme je da se zapitate biste li uistinu nosili svu odjeću iz ormara i isprobate se u organizaciji i par DIY projekata kroz ova tri savjeta za čišćenje ormara.

#DONIRAJTE ODJEĆU KOJU NE NOSITE
Sve što niste obukli već dvije godine ili što za vas nema sentimentalnu vrijednost. To je kompleksan, no, itekako učinkovit način kako da stvorite dodatan prostor u ormaru i konačno pokažete vašu vještinu kombinovanja bazičnih komada koje nerijetko ni ne vidite od brojnih komada koji su dosada samo zauzimali prostor.

# KUPITE KORPE, VJEŠALICE, KUTIJE – SVE DODATKE KOJI MOGU SORTIRATI I ORGANIZovATI ODJEĆU U ORMARU
Danas u trgovinama u kojem možete pronaći dodatke za dom možete pronaći praktične korpe u koje možete pospremiti donje rublje, kutije s pregradama koje će vam pomoći organizovati nakit, kao i vješalice koje pomažu da skladištite što veći broj odjevnih komada.

#ISKORISTITE PROSTOR IZNAD ORMARA (ALI I VRATA ORMARA) ZA SKLADIŠTENJE
Na ormar možete staviti ukrasne kutije u koje ćete pospremiti šešire ili odjeću koju ne nosite trenutno. Bit će uredno složeni, dostupni, a opet u ormaru imate dovoljno prostora za ovosezonsku odjeću. Na vrata ormara možete dodati vješalice ili korpe u koje možete spremiti marame, kravate, kaiševe.

Izvor: modamo.info

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!