Kada čujemo riječ Graz, generacije pomisle na prašak, kafu i shopping. Tačno! ALI…Ovaj predivni austrijski grad ima puno više za ponuditi, a naročito u ovo zimsko vrijeme


Za ljubitelje muzeja, galerija i pozorišta Graz nudi mnogo. O tome govori podatak da je jedne godine  proglašen europskim glavnim gradom kulture. Zbog  svog neobičnog stila i naziva Friendly Alien vjerojatno ćete od mnoštva izbora poželjeti posjetiti ili barem vidjeti muzej suvremene umjetnosti Kunsthaus.

 

Rezultat slika za kunsthaus

Sljedeći cilj svakako bi trebao biti Schloßberg koji se također nalazi u blizini Kunsthausa i Murinsela. Schloßberg je tvrđava smještena na brežuljku, na visini od 474 m te čini jezgru starog dijela Graza.

Rezultat slika za Schloßberg

Na utvrdu možete doći liftom, žičarom ili pješke. Svaki metar šetnje odaje Vam nevjerojatan pogled na Graz! Na vrhu Schloßberga nalazi se simbol Graza – Uhrturm odnosno poznata sat-kula.

Rezultat slika za Schloßberg

Ne zaboravite ovdje napraviti koju fotku za uspomenu, iako ćete vjerojatno morati malo čekati da dođete na red jer se svi žele tamo fotkati. Budući da ste se možda već umorili, preporučujemo večeru u jednom od restorana koje tu možete naći.

Rezultat slika za Schloßberg

Međutim, pređimo mi i na onaj dio koji nam defintivno uvijek biva zanimljiv. Vrijeme je za SHOPPIIIIING 🙂
Kako biste svoj shopping što bolje organizovali, posjetite web stranicu Seiersberga  i odredite u koje trgovine mislite ići. Nećete sigurno stići proći svih 200 trgovina pa vam je ovo najbolji način da iskoristite svoje vrijeme maksimalno.
Rezultat slika za seiersberg
Skinite  i kartu shopping centra na mobitel, ili je isprintajte kako bi se lakše snašli. Centar je ogroman a proteže se na 85.000 metara kvadratnih.
Rezultat slika za seiersberg
Ako idete autobusom nećete moći kupljene stvari ostavljati u auto, ali to nije problem jer Seiersberg ima ormariće za stvari (kod Merkura i kod Mediamarkta) u kojima možete ostaviti ono što ste kupili kako ne bi dobili upale mišića od nošenja, a i kako bi vam bilo što praktičnije.
Srodna slika
Budući da ćete mnogo (ali stvarno mnogo) hodati, obujte najudobnije čizme koje posjedujete i obucite se što udobnije (i praktičnije kako biste se što lakše presvlačili kod isprobavanja). Donosimo vam još i link za aktuelne kataloge koje možete prolistati na ovoj stranici.
Nadamo se da ste dobili adekvatna uputstva i dobru pripremu za odlazak na najzabavniju shopping turu ikada. Potrebno je sada još samo da rezervišete svoje mjesto a ovo je najbolja ponuda koju možete pronaći za ovakav fenomenalan izlet. BISS TOURS uvijek zna da je vrijedan svaki novac koji se sačuva za ovu oazu shoppinga 🙂 
POLAZAK IZ SARAJEVA: 69 KM 
POLAZAK IZ GRADOVA: VISOKO, KAKANJ, ZENICA, DOBOJ- 59 KM 
Datumi:
19.-20.01. 
26.-27.01
Obilazak: Shopping City Seiersberg / Primark + Hofer +Lidl +obilazak grada

Sve detalje ovog programa pronađite na ovom linku  http://biss-tours.ba/package/graz-2/
Informacije i rezervacije:
TA Zenica: 032/ 245 451/ 245 757
TA Sarajevo: 033/271 281/ 236 620

 

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!