Više od 113 godina jedno ime je neraskidivo povezano sa kristalima i modom.

Jasno je koje ime- SWAROVSKI

Osnivač kompanije, Daniel Swarovski I, rođen je 1862. godine u sjevernoj Češkoj, koja je u baš tom periodu živjela procvat kristala i industrije nakita. Pod takvim okolnostima, neko će reći kako nije iznenađenje što je Daniel bio fasciniran sa šarenolikim sjajem predivnog kamenja. Međutim, još od najranijih godina pokazao je sposobnost za izume ali i poduzetištvo što je danas temelj kompanije koja postoji toliko dugo i sa kontinuitetom u kvaliteti.  Također, 20 000 uposlenih u preko 120 zemalja impozantna je brojka.

1895. godine Daniel Swarovski seli se u Austriju gdje je mogao stvarati vlastitu struju iz Alpskih potoka ali i čuvati tajnu svojih izuma na sigurnome. U posao je ušao kada je umjetnost, literatura i nauka doživjela procvat širom planete. Okružena tolikom inspiracijom kompanija je oduvijek bila puna kulture, inovativnosti i kreativnosti.

Početkom 20. vijeka, Swarovski kristali postali su ključni sastojak u zagonetnom svijetu visoke mode. Kompanija je radila sa ikonama mode poput kuća Chanell, Schiaparelli, Balenciaga a kasnije i kućom Dior. Predivni kristali bili su neodoljivi i umjetnicima poput jazz pjevačice Josephine Baker, zatim Hollywoodskim ikonama poput Marlene Dietrich, Marlyin Monroe i Audrey Hepburn.

Rezultat slika za audrey hepburn swarovski crystal

Uspjeh kompanije danas je direktno povezan sa činjenicom da četvrta i peta generacija porodične uprave još uvijek postuje sve principe koje je postavio Daniel Swarovski I: izvrsnost u poslovanju, vrhunski kvalitet proizvoda, konstantna inovativnost, želja za stvaranjem velike ljepote i NAJVAŽNIJE OD SVEGA  poštovanje svih ljudskih vrijednosti u njegovim poslovima tj. prema partnerima, zajednici  i okolišu. 

 

113 godina nakon osnivanja, Swarovski teži da sve što je već dobro napreduje i bude sve bolje i bolje. To je i glavni razlog zašto ih toliko volimo i zašto ne postoji žena koja se neće oduševiti njihovim nakitom.

 

Ono što je redakciji portala Ženski.ba najdraže jeste što je Swarovski centar dostupan i u Tuzli zato pravac Bingo City Centar i odaberite svoje remek dijelo od nakita.

 

FB Page: Timo sistem-Swarovski Bosna i Hercegovina

Swarovski Tuzla- BCC Mitra Trifunovića Uče 2

Swarovski Sarajevo- Ferhadija 14 A

                                        -Vrbanja 1

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!