Krompir pripremljen u rerni delicija je koju obožavaju mnogi. Ukoliko ste ljubitelj ove tehnike pripreme, vjerujemo da ste do sada savladali osnove kreiranja pečenih krompira koji su savršeno hrskavi izvana, a mekani i slasni iznutra…
No, ukoliko se još mučite s ovim korakom predlažemo da isprobate naše savjete.
Donosimo dodatne trikove za još savršenije pečeni krompir:
• Za pečenje nikad ne koristite krompir koji je naboran, ima zelene mrlje ili je počeo klijati.
• Kako bi bili ravnomjerno pečeni birajte krompir slične veličine i oblika
• Krompir prije pečenja možete kratko prokuhati, zatim na njima pomoću viljuške napraviti „brazde“ te peći kao i obično
• Za dodatnu hrskavost kratko prokuhan krompir pospite brašnom ili kukuruznom palentom i zapecite ih u pećnici. • Dodatnu hrskavost ćete postići i ako krompir tokom pečenja nekoliko puta preokrenete kako bi vrući zrak „obuhvatio“ svaki dio krompira • Pokušajte ispeći krompir na gusjoj masti koja će im pružiti posebne arome • U knjizi „America's Test Kitchen Family Cookbook“ se navodi kao je za pripremu savršenog krompira u rerni potrebno samo namočiti narezani krompir u toploj vodi na 10 minuta i zatim s njim postupati kao i obično. Njihov savjet je toliko jednostavan da ga svakako vrijedi isprobati!
Izvor: gastro.24sata.hr