Danas je barem lako – ako se u nešto ne razumijete ili želite da naučite nešto novo – pogledati ćete samo neki u moru klipova bjuti blogerki i za čas ćete od neznalice postati pravi ekpert. Ali, šta ako ni one, zapravo, ne znaju o čemu pričaju? Za neke stvari ih ne smijete poslušati ni u ludilu, jer možete sebi ozbiljno da narušite zdravlje.

 

One su samoproklamovani profesionalci kada su njega, šminka i frizura u pitanju. I, zaista, od njih smo naučile mnogo toga. Ali, često se dešava da nas bjuti blogerke upropaste. Ako ste isprobali neki od ovih savjeta, znate o čemu pričamo. Ako niste, zapamtite dobro – sa ovim stvarima se ne treba šaliti.

Često ih slepo slušamo
FOTO: PROFIMEDIA

Istiskivanje mitisera zubnim koncem

Svaki proizvod za čišćenje lica imati će isti učinak, a konac vam samo može ostaviti crvene tragove koji teško zarastaju. Preskočite ovaj prijedlog, vjerujte nam, a ako baš imate problema sa kožom – zašto, jednostavno, ne biste otišli kod dermatologa?

Korištenje stika umjesto primera na licu

Sastojci koji čine vaš dezodorans su aluminijumske soli, koje imaju prilično jake mirise. To će vam samo iziritirati lice i uzrokovati crvenilo i fleke. Da ne govorimo o isušenoj koži, koja je prva posledica ove egzibicije.

Posvjetljivanje pazuha sodom bikarbonom i limunom

Zvuči suludo, ali ovo je bio trik broj 1 neko vreme. Skoro svi internet korisnici su ga probali. Koža ispod pazuha je veoma osjetljiva i ovaj tretman izazvati će na njoj veliku iritaciju, osip i svrab. Dakle, stik pod pazuh, ako ga već niste potrošili kao primer.

Izbeljivanje zuba sodom bikarbonom

Čak je i čuveni doktor Oz predložio ovaj savjet. Ubrzo, stomatolozi su se mahom pobunili – možda ćete izbjeliti zube, ali na taj način ćete ih ih upropastiti. Zubi tako postaju osjetljiviji i lakše se kvare.

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!