Sorbet je ledeni desert koji se najčešće priprema od voća ili voćnog soka a koji po svojem izgledu jako podsjeća na sladoled. S obzirom da ne sadrži mliječne masti, riječ je o zdravijoj alternativi ove popularne ljetne poslastice koja će oduševiti sve generacije.
Sastojci za sorbet od jagoda
450 grama svježih jagoda
50 grama meda ili agavinog sirupa
Priprema:
1. Očistite jagode, operite ih i prepolovite pa stavite u zamrzivač na oko sat vremena dok ne postanu čvrste i na granici s ledenim.
2. U blenderu ih izmiksajte s medom ili agavinim sirupom dok ne dobijete glatku i kremastu teksturu. Isprobajte smjesu, pa dodajte još sladila po potrebi.
3. Prebacite smjesu u duboku posudu, i stavite još sat vremena na hlađenje dok se ne dobro stisne, odnosno dok kašikom za sladoled ne možete uzeti savršenu kuglicu.
Prijatno!
Izvor: zadovljna.hr