Jednostavni okusi spojeni u pravu deliciju koju možete pripremiti vrlo brzo, a užitak će biti neprocjenjiv! Savršena kombinacija tek nekoliko namirnica – čokolade, jaja, šećera, maslinovog ulja i mljevenih badema, oduševit će i najveće sladokusce.
Ovu divnu tortu poslužite sa kašikicom vrhnja, šlagom ili čak kuglicom sladoleda i uživajte u predivnom kolaču od čokolade!
Sastojci
– 200 gr tamne čokolade, s najmanje 70 posto kakaoa,
– 125 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
– 200 gr šećera,
– 5 jaja,
– 2 kašikice mljevenih badema.
Priprema
– Zagrijati pećnicu na 180 stepeni,
– Podmazati maslacem kalup za torte promjera 20 cm,
– Rastopiti čokoladu na pari,
– Odmah uliti ulje i brzo miješati te dodati 2/3 šećera i miješati dok se šećer ne rastopi; maknuti s pare pa dodati bademe, malo soli i žumanjke, te sve dobro izmiješati,
– Bjelanjke pomiješati s 1/3 šećera te ih izmiksati dok ne budu pjenasti; dodati drugu trećinu šećera i ponovno izmiksati i na kraju dodati preostali šećer te miksati dok se ne napravi vrlo čvrst snijeg,
– U snijeg uliti pola rastopljene čokolade i badema te nježno miješati i potom dodati preostalu čokoladu,
– Preliti smjesu u pripremljen kalup te peći 40 minuta u zagrijanoj pećnici – dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista,
– Izvaditi iz pećnice i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi,
– Poslužiti s vrhnjem ili šlagom, piše portal Gastro.hr.