U kolač možete staviti malo i narandžine korice u recept, ali ako niste obožavatelji kombinacije naranče i čokolade, slobodno izostavite naranču. Također, odmah vam moram reći da ćete zaprljati dosta posuđa, ali isplati se!
Sastojci:
– 250 ml suncokretovog ulja (ili masnoće po želji s kojom volite peći kolače)
– 250 g šećera
– 100 ml mlijeka
– 4 jaja
– vrećica vanilin šećera
– 1 kašičica ekstrakta vanilije
– 300 g brašna
– veliki prstohvat soli
– vrećica praška za pecivo
– 25 g kakaa u prahu
– korica jedne narandže
Postupak:
1. Zagrijte rernu na 180°C. Namastite kalup uljem i na dno stavite papir za pečenje.
2. U jednoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, pola vrećice praška za pecivo i sol. U drugoj zdjeli pomiješajte mokre sastojke: jaja, ulje, šećer, vanilin šećer i mlijeko. Izmutite pjenjačom, a ne mikserom jer će on napraviti previše mjehurića, a to ne želimo.
3. Izlijte 400 ml/400 g te smjese u treću zdjelu. Sad u tih 400 ml mokrih sastojaka dodajte 175 g suhog miksa i ekstrakt vanilije. Ovo je bijeli/žuti dio.
4. U ostatak mokrih sastojaka dodajte preostalih 125 g suhog miksa i kakao u prahu. Tu dodajte i koricu narandže. Ovo je crni dio.
5. U sredinu kalupa dodajte dvije žlice crne smjese. Zatim u sredinu te smjese dodajte dvije kašike žute smjese. U sredinu žute smjese dodajte dvije kašike crne smjese i tako dok ne potrošite svu smjesu. Pecite 30-40 minuta.
6. Ohlađeni/topli kolač možete posuti šećerom u prahu!
Uživajte!