Idealan kolač za proljetne dane, lako se pravi a jako je ukusan!
Sastojci
- PODLOGA
- 250g mljevenog keksa
- 125g maslaca
- KREMA
- 500g Mascarponea
- 300g nutelle ili linolade nougat
- 100g mljevenih lješnjaka
- 60g šećera u prahu
- DEKORACIJA
- mljeveni lješnjaci
- komadići čokolade
Priprema
Za podlogu:
Samljevene kekse stavite u zdjelu, dodajte maslac i rukama promješajte dok se smjesa ne sjedini.
Protisnite smjesu na dno kalupa od 20cm i stavite u hladnjak da se stisne dok radite kremu.
Za kremu:
Mikserom pomiješajte krem sir, šećer u prahu, linoladu i lješnjake, zatim kremu ravnomjernu rasporedite po kalupu.
Ostavite tortu u hladnjaku minimalno 3 sata prije posluživanja
Za dekoraciju:
Koristeći kalupe za keksiće tortu sam posula tankim slojem preprženih lješnjaka, a praznine ”ispunila” komadićima bijele i mliječne čokolade.