Brzo, ukusno i vrlo lako za napraviti.
Sastojke uglavnom imamo u kući, a evo i koji su:
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 500 gr faširanog mesa
- 2 glavice luka
- 4 čehne bijelog luka
- 1 kašika paradajz pirea
- 2 jajeta
- 100 ml milerama
- maslinovo ulje
Način pripreme:
- Krompir ogulite i izrežite na kriške.
- Luk izrežite na sitne kockice i propirjajte ga na maslinovom ulju.
- Dodajte meso i dinstajte dok ne bude gotovo.
- Pred kraj kuhanja dodajte kašiku paradajz pirea i čašu vode.
- Krompir posolite i pobiberite.
- Redati u pomašćenu tepsiju krompir, pa meso, pa krompir i ponavljati dok ne potrošimo smjesu.
- Peći u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 1h.
- Kada musaka bude gotova, umutiti jaja i mileram, začinite i zalijte musaku.
- Vratite u rernu i pecite još 15 minuta.
Prijatno! 🙂