Ne volim jesen, ali volim raznobojno lišće koje prekrije ulice početkom oktobra.

Ja sam pravo ljetno dijete. Sunčane ulice, ili još bolje, plaža. To je moj teren, tamo se osjećam najbolje. Ali ima nešto divno i u ovoj melanholičnoj jeseni. Inače to ne znam objasniti ni samoj sebi, a kada me neko pita, kažem da je to zato što volim novu modnu sezonu. Vreli  dani iscrpe moju inspiraciju za kombinovanjem ljetnih krpica, pa sezona gležnjača, džempera i kaputa ponovo u meni budi malog modnog freaka.

img_4815

Obožavam da kombinujem komade čiji spoj većini ljudi zvuči totalno nespojivo. Kaput animal printa i starke, nikako ne bi išli skupa, ako bi pratila neka ustaljena modna pravila. A pravila su tu da se krše. I svaki put kad to napravim, rezultat me oduševi.

img_4789

Isto kao što kažem da sam ljetno dijete, slobodno mogu reći i da sam neko ko uživa u udobnoj i jednostavnoj odjeći. Svoje jednostavne kombinacije volim odvesti u neočekivanom smjeru. Recimo, na pocijepane boyfriend farmerke, starke i baggy crni džemper, sasvim očekivana opcija je bila ogrnuti kožnu jaknu. Budući da mi je trebalo nešto da me grije malo više nego kožna jakna, odlučila sam se za dugački kaput.

Moja mama bi sad rekla, ali i svako ko ima malo pameti: „Hladno ti je u kožnoj jakni, a nije u ljetnim patikama i pocijepanim farmerkama?“ E pa, ja nema  ni malo pameti kad su moji omiljeni odjevni komadi u pitanju. Kad mi naumpadnu, ja ih obučem, pa makar bio snijeg do koljena.

img_4792

img_4810

img_4796

Moram priznati i da sam se još prošle zime zaljubila u misao da nosim ruksake umjesto torbi i ta ljubav traje i dalje, a vjerujem da me neće uskoro popustiti. Sigurna sam da sve vi, koje imate svoje primjerke ruksaka, potpuno razumijete o čemu pričam. Praktičnost i ležernost koju garantuju ruksaci je neodoljiva! Zašto se odreći tako nečega?

I da! Otkriću vam da sam se „malkice“ smrzla, ali ništa strašno! 🙂

Do sljedećeg posta, pozdravlja vas nova članica blogerskog ženski.ba tima!

Foto: Harisa Dautović – Harisography

Autorica teksta: Damira Ibranović (@daca_id)

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!