Jesen je! Lišće se mijenja iz zelene u narandžastu boju, skupa sa vašom garderobom, iz bluza u džempere. Suknjice i jeans iznad članaka još uvijek su prihvatljivi dokle god vam je koliko-toliko toplo u njima… Naravno, ako ste apsolutni fan suknji i nikako ih ne možete zanemariti, te nema šanse da vas malo hladnog vremena odbije od njih, u tom slučaju su vam čizme i štrample najbolji prijatelji! Kratki džemperčići su najbolje upareni sa suknjama, jer naglašavaju vaše adute u najboljem smislu. Suknjice su zapravo odličan komad za jesen kako bismo naglasili svoje omiljene čizmice, kratke ili iznad koljena, visoke ili bez pete- sve oči gledati će vaše čizmice!

Ukoliko vas plaše veliki – oversized džemperi, možete ih ukombinirati kao haljinu uz štrample/helanke i naravno iste omiljene čizmice koje bi obukli uz suknju i kratki džemper. Naravno, ako ste obožavateljica kratkih hlača, hlača od dečka ili brata ili elegantnih hlača za posao, onda vam preporučujem sofisticirane cipele uparene sa oversized ili strukiranim džemperom!

2 3

Lično, ako moram birati, omiljeni su mi kratki džemperčići jer uz njih mogu obući hlače visokog struka i naglasiti tijelo. Najviše me oduševljavaju jednostavne stvari, pa u tom slučaju i takve čizme – u mom ormaru se nalazi jedan par crnih čizama sa platformom koje sve slažu uz apsolutno sveeeeee! Paletu boja uvijek izvlačim iz vintage fotografija i trendova, tako da na meni uvijek možete očekivati zemljane tonove poput ovog divnog terracotta džempera. I hlače na sebi imaju terracotta crno-bež prugice. Naravno, morala sam dodati maramu oko vrata kao “style statement” – u New Yorku su trenutno jedan od must have komada koji svakako obožavam, pa ugrabim svaku priliku da uparim maramu sa outfitom!

4 5

Naravno, moram naglasiti staviti tačku na i Lennon naočalama jednostavnog okvira. Od kako se sjećam sebe, imam ih i oduvijek su pečat mom stilu. Zelena torba je Baggu, te je savršene veličine za sve esencijalne stvari jedne žene: ključevi, novčanik, telefon, ruž i million drugih stvarčica! Jedini ruž koji mi odgovara je tamno crvena mat boja (i naravno crni!). Kao što sam i prije spominjala, rijetko nosim šminku tako da najčešće na meni možete vidjeti samo ruž!

6

7

Piše: Amina Suleimanagich

Fotografije: Irfan Brkovic

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!