„Cijele smo zime živjeli od ljeta, sunce i more, nigdje niko da nam smeta..“

DSC_1262

Ljeto je po monogočemu najljepše godišnje doba, boje su življe, dani su duži, koža tamnija, kosa svjetlija, izlasci zabavniji a haljine kraće, ali najbolja stvar kod ljeta je što je to vrijeme za more i odmor.

DSC_1132

Odmor nam u svakom slučaju dobro dođe, za bijeg od svakodnevnice, punjene baterija i naravno da uživamo s ljudima, koje smo izabrali da bi podijelili ovo dragocjeno vrijeme.

DSC_1129

Zašto nam je svima prijeko potreban odmor?

DSC_1049

 

Po mom mišljenju, tokom cijele godine, svi mi ponekad i nevoljno uđemo u neku rutinu, ne mora značiti da nam je dosadno ili da nam je loše, ali imamo osjećaj da konstantno proživljavamo istu sedmicu, iznova i iznova.

DSC_1081

Ljeto dođe kao dobar presjek rutine, svojevrstan izlaz iz naše „udobne zone“ kako bi ušli u još udobniju, ali i da bi sagledali stvari iz drugačije perspektive. Koliko nam se samo puta desilo da su neke stvari u zivotu izgledale komplikovane i teske, ali tek kad bi se malo odmaknuli i pogledali stvari shvatili bi da za svaki problem postoji jednostavno rješenje.

DSC_1208

 

Ljeti, kao i sve ostalo u životu, odjeća, a i samo oblačenje postaje laganije. Sve možemo „u sekundi“ završiti, izabrati neku haljinicu, upečatljive sandalice, par komada nakita i gotovo! Pakovanje za more je dosta lakše, u svakom smislu te riječi nego recimo za neki proljetni odmor, o zimskom i da ne pricamo! Kad spremimo naše ljetne kofere, pune šarenila boja i zanimljivih cipelica onda smo spremne za uživanje!

DSC_1165

 

Drage moje dame, nemojte zaboraviti: staviti kremu za sunčanje, ponijeti šešir, povesti dobre i zabavne ljude, isključiti peglu, naoružati se pozitivnom energijom, slikati se za uspomene i što je najvažnije uživati u momentima!

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!